
Telečji zrezki v gobovi omaki
Telečji zrezki v gobovi omaki

Sestavine
- 4 telečji zrezki
omaka
- 600 g jurčkov
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl mesne osnove
- 1 dl sladke smetane
- maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 4 telečji zrezki
omaka
- 600 g jurčkov
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice olja
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 0,5 dl belega vina
- 2 dl mesne osnove
- 1 dl sladke smetane
- maslena kocka za zgoščevanje
- sol
- poper
Postopek
Jurčke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Zrezke rahlo opečemo, jih začinimo s soljo in poprom ter shranimo na toplem.
V primerno veliki ponvi segrejemo olje, na njem zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen in vse skupaj popečemo. Zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo še mesno osnovo. Zavremo in zgostimo z masleno kocko. Prilijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.
V omako položimo zrezke in jih dušimo približno minuto. Postrežemo z ocvrtki iz paljenega testa ali drugo prilogo.
Nasvet
Na enak način lahko pripravimo tudi svinjske ali puranove zrezke.