
Telečji medaljoni s krompirjem in kolerabico
Teletina je kakor nalašč za nedeljsko kosilo. Da ne bo vedno samo krompir, naj jo spremlja še zelena kolerabica.
Telečji medaljoni s krompirjem in kolerabico
Teletina je kakor nalašč za nedeljsko kosilo. Da ne bo vedno samo krompir, naj jo spremlja še zelena kolerabica.

Sestavine
- 4 telečji medaljoni po 80 g
- 2 krompirja
- 2 kolerabici
- 1 žlica masla
- olje za pečenje
- sol
- poper
ko postrežemo
- kisla smetana
- drobnjak
Preberite tudi

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.

10 čokoladnih sladic, ki jih morate vsaj enkrat poskusiti
Od enostavnih klasik do prefinjenih kreacij, izbrali smo deset čokoladnih sladic, ki bi jih morali poskusiti vsaj enkrat v življenju.

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.
Sestavine
- 4 telečji medaljoni po 80 g
- 2 krompirja
- 2 kolerabici
- 1 žlica masla
- olje za pečenje
- sol
- poper
ko postrežemo
- kisla smetana
- drobnjak
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir in kolerabico olupimo ter s salamoreznico ali mandolino narežemo na tanke rezine. Dve primerno veliki teflonski ponvi rahlo namažemo z oljem in nekoliko segrejemo. Vanju zložimo v krogu izmenoma rezine krompirja in kolerabice. Začinimo s soljo in poprom, obložimo z maslenimi kosmiči, nato ponvi damo v pečico, da se zelenjava speče.
V rebrasti ponvi močno segrejemo malo olja in telečje medaljone na obeh straneh dobro popečemo. Meso začinimo s soljo in poprom ter v pečici spečemo do rožnate barve.
Gratiniran krompir s kolerabico previdno (da ostane zelenjavni obroč nepoškodovan) stresemo iz ponve na postrežni krožnik. Na sredino vsakega krožnika položimo po dva telečja medaljona, ki ju okrasimo s kislo smetano in drobnjakom.