
Nadevani klobučki
Nadevani klobučki

Sestavine
- 200 g listnatega testa
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kajmaka
- 2 žlici tekočega jogurta
- 1 jajce
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 1 žlica mineralne vode
- 3 pesti nasekljane kislice

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 200 g listnatega testa
- 250 g nepasirane skute
- 1 žlica kajmaka
- 2 žlici tekočega jogurta
- 1 jajce
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 1 žlica mineralne vode
- 3 pesti nasekljane kislice
Postopek
Testo razvaljamo na debelino 3 mm. S kozarčkom malo večjega premera, kot so modelčki za mafine, iz testa izrežemo kroge. Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbine pekača za mafine obložimo z na kvadrate narezanim papirjem za peko in vanje položimo kroge testa.
Skuto zmešamo s kajmakom in jogurtom. Jajce penasto umešamo s soljo, poprom in muškatnim oreškom, dodamo mineralno vodo in skutno mešanico. Nežno premešamo in dodamo nasekljano kislico. Na vsak krog testa v pekaču damo po eno žlico nadeva. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 minut.