Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
- 500 g špargljev
- 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih
preliv
- 3 žlice lešnikovega olja
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- sol
- poper
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
- 500 g špargljev
- 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih
preliv
- 3 žlice lešnikovega olja
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- sol
- poper
Postopek
Žar dobro segrejemo in na njem 5 minut pečemo slanino, da postane hrustljava, nato jo s škarjami narežemo na koščke in damo na stran. Jajca v vreli vodi kuhamo 8 minut (kokošja 5 minut), jih odlijemo in potopimo v ledeno vodo, da se čim prej ohladijo.
Pripravimo preliv, tako da stepemo vse sestavine. Špargljem odstranimo olesenele dele – odlomijo se na krhkem mestu.
Tik preden jed postrežemo, damo lešnike in slanino v toplo pečico. Jajca razpolovimo in jih solimo in popramo. V kozici zavremo slano vodo in v njej približno 5 minut kuhamo šparglje, da se zmehčajo. Nato ji odcedimo in razporedimo po krožnikih. Dodamo jajca, posipamo s toplimi lešniki in slanino ter jed v cikcak vzorcu pokapamo s prelivom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo
Narastek z rogljički
Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda