
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
- 500 g špargljev
- 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih
preliv
- 3 žlice lešnikovega olja
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
- 500 g špargljev
- 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih
preliv
- 3 žlice lešnikovega olja
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- sol
- poper
Postopek
Žar dobro segrejemo in na njem 5 minut pečemo slanino, da postane hrustljava, nato jo s škarjami narežemo na koščke in damo na stran. Jajca v vreli vodi kuhamo 8 minut (kokošja 5 minut), jih odlijemo in potopimo v ledeno vodo, da se čim prej ohladijo.
Pripravimo preliv, tako da stepemo vse sestavine. Špargljem odstranimo olesenele dele – odlomijo se na krhkem mestu.
Tik preden jed postrežemo, damo lešnike in slanino v toplo pečico. Jajca razpolovimo in jih solimo in popramo. V kozici zavremo slano vodo in v njej približno 5 minut kuhamo šparglje, da se zmehčajo. Nato ji odcedimo in razporedimo po krožnikih. Dodamo jajca, posipamo s toplimi lešniki in slanino ter jed v cikcak vzorcu pokapamo s prelivom.