
Sestavine
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
- 1 strt strok česna
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici odcejenih kaper
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanega peteršilja

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 5 žlic oljčnega olja
- 4 paprike (najboljše so rdeče, rumene ali oranžne)
- 1 strt strok česna
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 žlici odcejenih kaper
- sol
- poper
- pest grobo nasekljanega peteršilja
Postopek
Paprike operemo in jih premažemo z žlico oljčnega olja. Pripravimo žar in paprike na njem spečemo tako, da lupina počrni (paprike lahko spečemo tudi v pečici pod žarom). Pečene damo v plastično vrečko. Počakamo, da se toliko ohladijo, da jih lahko primemo v roke.
Paprike olupimo in jim odstranimo peclje in semena. Natrgamo jih na rezine. Razporedimo jih na postrežnem krožniku. V skodelici zmešamo preostalo olje, česen in kis, mešanico začinimo s soljo in poprom, z njo prelijemo paprike, jih posujemo s peteršiljem in kaprami ter postrežemo.