
Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo
Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo

Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 2,5 dl kokosove kreme
- sok in lupina 1 limete
sadna priloga
- 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- sok 1 limete
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 2,5 dl kokosove kreme
- sok in lupina 1 limete
sadna priloga
- 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- sok 1 limete
Postopek
Podolgovat model s prostornino 9 dl obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi dovolj folije čez rob, da bomo pozneje lahko vanjo zavili celo sladico. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, da se začnejo delati vršički. Dodamo kokosovo kremo, limetin sok in lupino ter še naprej stepamo, da dobimo dovolj gosto kremo. Vlijemo jo v pripravljen model, poravnamo vrh, čez zavihamo folijo in damo vse skupaj v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč. Slaščico lahko v zamrzovalniku pustimo do 14 dni.
Za sadno prilogo sadje operemo, posujemo s sladkorjem in prelijemo z limetinim sokom ter vse skupaj prihranimo. Pred postrežbo zmrzlino vzamemo iz zamrzovalnika, jo odvijemo iz folije, položimo na servirni pladenj in jo z vročim nožem narežemo na rezine. Vsako rezino postrežemo z malo sadne priloge.