
Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo
Kokosova zmrzlina z limeto in sadno prilogo

Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 2,5 dl kokosove kreme
- sok in lupina 1 limete
sadna priloga
- 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- sok 1 limete

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 3 dl sladke smetane
- 85 g rjavega sladkorja
- 2,5 dl kokosove kreme
- sok in lupina 1 limete
sadna priloga
- 800 g jagodičevja (jagode, maline, ribez ...)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- sok 1 limete
Postopek
Podolgovat model s prostornino 9 dl obložimo s plastično kuhinjsko folijo tako, da visi dovolj folije čez rob, da bomo pozneje lahko vanjo zavili celo sladico. Sladko smetano stepemo s sladkorjem, da se začnejo delati vršički. Dodamo kokosovo kremo, limetin sok in lupino ter še naprej stepamo, da dobimo dovolj gosto kremo. Vlijemo jo v pripravljen model, poravnamo vrh, čez zavihamo folijo in damo vse skupaj v zamrzovalnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč. Slaščico lahko v zamrzovalniku pustimo do 14 dni.
Za sadno prilogo sadje operemo, posujemo s sladkorjem in prelijemo z limetinim sokom ter vse skupaj prihranimo. Pred postrežbo zmrzlino vzamemo iz zamrzovalnika, jo odvijemo iz folije, položimo na servirni pladenj in jo z vročim nožem narežemo na rezine. Vsako rezino postrežemo z malo sadne priloge.