Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testeninska solata s pečeno papriko in tunino

Testeninska solata s pečeno papriko in tunino

Čas priprave 45 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 6 raznobarvnih paprik
  • 400 g poljubnih testenin
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice odcejenih kaper
  • 350 g odcejene tunine iz konzerve
  • 2 pesti odcejenih črnih oliv
  • pest rukole
  • sol
  • poper

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 6 raznobarvnih paprik
  • 400 g poljubnih testenin
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice odcejenih kaper
  • 350 g odcejene tunine iz konzerve
  • 2 pesti odcejenih črnih oliv
  • pest rukole
  • sol
  • poper

Postopek

1

Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Paprike operemo in jih damo na nizek pekač ter jih spečemo, da počrnijo; vmes jih večkrat obrnemo. Damo jih v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladijo.

2

Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo hladno vodo. Pripravimo še preliv tako, da v primerno veliki skodelici zmešamo kis z oljem ter dodamo še malo soli in popra. Zraven vmešamo še kapre ter s polovico preliva prelijemo testenine in jih razporedimo po postrežnem krožniku.

3

Ko se paprike toliko ohladijo, da jih lahko primemo, jim olupimo počrnelo kožo, odstranimo semena in narežemo na trakove, ki jih dodamo testeninam. Na vse to nadrobimo odcejeno tunino in dodamo še olive. Posujemo z rukolo in prelijemo s preostalim prelivom.

Nasvet

Namesto da sami spečemo paprike na žaru, lahko uporabimo tudi tiste iz kozarca. En velik kozarec ali dva manjša kozarca pečenih paprik z žara sta dovolj za ta recept.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.