
Testeninska solata s pečeno papriko in tunino
Testeninska solata s pečeno papriko in tunino

Sestavine
- 6 raznobarvnih paprik
- 400 g poljubnih testenin
- 3 žlice šerijevega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice odcejenih kaper
- 350 g odcejene tunine iz konzerve
- 2 pesti odcejenih črnih oliv
- pest rukole
- sol
- poper
Preberite tudi

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"

Beli, zeleni, vijolični šparglji – katere uporabiti pri kuhanju?
Poznamo zelene, bele in vijolične sorte špargljev – odvisno od načina pridelave in izpostavljenosti svetlobi. Kateri se najbolje obnesejo pri kuhanju?

4 znamenja, ki so v zvezi najbolj ljubosumna
Astrologija nam lahko razkrije marsikaj o naših lastnostih, vključno z našim vedenjem v razmerjih. To so najbolj ljubosumna znamenja. Ste to že izkusili?
Sestavine
- 6 raznobarvnih paprik
- 400 g poljubnih testenin
- 3 žlice šerijevega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice odcejenih kaper
- 350 g odcejene tunine iz konzerve
- 2 pesti odcejenih črnih oliv
- pest rukole
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Paprike operemo in jih damo na nizek pekač ter jih spečemo, da počrnijo; vmes jih večkrat obrnemo. Damo jih v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladijo.
Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo hladno vodo. Pripravimo še preliv tako, da v primerno veliki skodelici zmešamo kis z oljem ter dodamo še malo soli in popra. Zraven vmešamo še kapre ter s polovico preliva prelijemo testenine in jih razporedimo po postrežnem krožniku.
Ko se paprike toliko ohladijo, da jih lahko primemo, jim olupimo počrnelo kožo, odstranimo semena in narežemo na trakove, ki jih dodamo testeninam. Na vse to nadrobimo odcejeno tunino in dodamo še olive. Posujemo z rukolo in prelijemo s preostalim prelivom.
Nasvet
Namesto da sami spečemo paprike na žaru, lahko uporabimo tudi tiste iz kozarca. En velik kozarec ali dva manjša kozarca pečenih paprik z žara sta dovolj za ta recept.