
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

Sestavine
- 200 g masla
- 200 g grobo nasekljane temne čokolade
- lupina 1 pomaranče
- 4 velika jajca
- 350 g sladkorja
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 100 g temne pomarančne čokolade

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.

Viralna zdrava sladica, ki je obnorela svet
V svetu, kjer se kulinarični trendi širijo s hitrostjo svetlobe, je ribana lubenica (ang. watermelon shaved ice) še ena izemd poletnih domislic, ki je čez noč postala spletna senzacija.

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.
Sestavine
- 200 g masla
- 200 g grobo nasekljane temne čokolade
- lupina 1 pomaranče
- 4 velika jajca
- 350 g sladkorja
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 100 g temne pomarančne čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ˚C. Pravokotni pekač velikosti 24 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico z dnom proti sprijemanju damo na koščke narezano maslo, temno čokolado in pomarančno lupino. Na nizkem ognju vse skupaj nežno segrevamo in večkrat premešamo, da dobimo gladko mešanico, ki je ne smemo pregreti, odstavimo z ognja in ohladimo.
Z električnim mešalnikom stepemo sladkor in jajca, da dobimo svetlo mešanico, katere prostornina se je podvojila. Nežno vmešamo še čokoladno mešanico. Na vse to presejemo moko s kakavom, premešamo in dodamo še na koščke nasekljano pomarančno čokolado.
Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 do 40 minut. Ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na kocke in ponudimo.