
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

Sestavine
- 200 g masla
- 200 g grobo nasekljane temne čokolade
- lupina 1 pomaranče
- 4 velika jajca
- 350 g sladkorja
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 100 g temne pomarančne čokolade
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 200 g masla
- 200 g grobo nasekljane temne čokolade
- lupina 1 pomaranče
- 4 velika jajca
- 350 g sladkorja
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 100 g temne pomarančne čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ˚C. Pravokotni pekač velikosti 24 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico z dnom proti sprijemanju damo na koščke narezano maslo, temno čokolado in pomarančno lupino. Na nizkem ognju vse skupaj nežno segrevamo in večkrat premešamo, da dobimo gladko mešanico, ki je ne smemo pregreti, odstavimo z ognja in ohladimo.
Z električnim mešalnikom stepemo sladkor in jajca, da dobimo svetlo mešanico, katere prostornina se je podvojila. Nežno vmešamo še čokoladno mešanico. Na vse to presejemo moko s kakavom, premešamo in dodamo še na koščke nasekljano pomarančno čokolado.
Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 do 40 minut. Ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na kocke in ponudimo.