Kaj boste skuhali danes?
Solata iz pečenih paprik s kaprami in pinjolami
Na žaru pečene paprike z mediteranskimi okusi
Solata iz pečenih paprik s kaprami in pinjolami
Na žaru pečene paprike z mediteranskimi okusi
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 rumene paprike
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 velik strok česna
- ščep soli
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlici pinjol
- 1–2 žlici kaper
- nekaj listov bazilike (po želji)
- malo olja za peko paprik
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 rumene paprike
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 velik strok česna
- ščep soli
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlici pinjol
- 1–2 žlici kaper
- nekaj listov bazilike (po želji)
- malo olja za peko paprik
Postopek
Paprike spečemo na zelo vročem žaru ali v pečici pod močno segretim zgornjim grelnikom. Za peko v pečici jih naoljimo, razporedimo na pekač, obložen z aluminijsko folijo, in pečemo 10 do 15 minut, da se lupina močno zapeče in nastanejo mehurji. Občasno jih obrnemo. Damo jih v plastično vrečko, zapremo in počakamo 5 minut, da lupina odstopi.
Medtem česen v možnarju stremo z velikim ščepom soli, da dobimo pasto. Prestavimo jo v skodelico, dodamo kis in olje in s paličnim mešalnikom zmešamo v preliv. Paprikam odstranimo lupino in semena in jih razdelimo na četrtine. Položimo jih v skledo, prelijemo s prelivom in posujemo s pinjolami, kaprami in baziliko.