
Solata iz pečenih paprik s kaprami in pinjolami
Na žaru pečene paprike z mediteranskimi okusi
Solata iz pečenih paprik s kaprami in pinjolami
Na žaru pečene paprike z mediteranskimi okusi

Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 rumene paprike
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 velik strok česna
- ščep soli
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlici pinjol
- 1–2 žlici kaper
- nekaj listov bazilike (po želji)
- malo olja za peko paprik

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 rumene paprike
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 velik strok česna
- ščep soli
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlici pinjol
- 1–2 žlici kaper
- nekaj listov bazilike (po želji)
- malo olja za peko paprik
Postopek
Paprike spečemo na zelo vročem žaru ali v pečici pod močno segretim zgornjim grelnikom. Za peko v pečici jih naoljimo, razporedimo na pekač, obložen z aluminijsko folijo, in pečemo 10 do 15 minut, da se lupina močno zapeče in nastanejo mehurji. Občasno jih obrnemo. Damo jih v plastično vrečko, zapremo in počakamo 5 minut, da lupina odstopi.
Medtem česen v možnarju stremo z velikim ščepom soli, da dobimo pasto. Prestavimo jo v skodelico, dodamo kis in olje in s paličnim mešalnikom zmešamo v preliv. Paprikam odstranimo lupino in semena in jih razdelimo na četrtine. Položimo jih v skledo, prelijemo s prelivom in posujemo s pinjolami, kaprami in baziliko.