© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Obrnjena jabolčna pita

Tarte Tatin

Obrnjena jabolčna pita

Tarte Tatin

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pie-3931528_1920_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 10–12 velikih jabolk (sorte kiku ali zlati delišes)
  • 150 g sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl olja z aromo mandarine
  • ½ kozarca marmelade iz mandarine in cimeta
  • 1 zavitek krhkega testa
  • mleti cimet (po želji)

Sestavine

  • 10–12 velikih jabolk (sorte kiku ali zlati delišes)
  • 150 g sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 dl olja z aromo mandarine
  • ½ kozarca marmelade iz mandarine in cimeta
  • 1 zavitek krhkega testa
  • mleti cimet (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Jabolka olupimo, očistimo in razpolovimo. V ponvi počasi stopimo sladkor, da se karamelizira, prilijemo sladko smetano in premešamo. Karamel zlijemo v okrogel pekač. Na karamel v krogu zložimo jabolka, po želji posujemo s cimetom, polijemo z 0,5 dl olja z mandarino in pečemo 50 minut.

2

Pustimo, da se jabolka ohladijo, nato jih premažemo z marmelado in polijemo s preostalim oljem. Pokrijemo s testom in robove zataknemo v pekač. Testo z vilicami malo preluknjamo. Ponovno damo v pečico in pečemo 30 do 35 minut. Ko je pečeno, počakamo, da se malo ohladi (20 minut), nato pito obrnemo na desko ali pladenj. Postrežemo jo mlačno s kepico sladoleda ali ohlajeno s stepeno smetano ali francosko crème fraiche.

Priljubljeni recepti

Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo

Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija

40 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Azijska račja solata

Račka v solati - zakaj pa ne!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.