
Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo
Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše
Morska žaba v slanini s feferoni in špinačo
Morska žaba s slanino bi se lahko štela za 'surf & turf' po naše

Sestavine
- 1⁄2 neškropljene limone
- 1 žlica gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
- grobo zdrobljen črni poper
- 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
- sol
- 4 žajbljevi listi
- 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
- 4 nepekoči feferoni
- 2 stroka česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica masla
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 1⁄2 neškropljene limone
- 1 žlica gorčice
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
- grobo zdrobljen črni poper
- 4 fileji morske žabe brez kože (vsak pribl. 200 g)
- sol
- 4 žajbljevi listi
- 100 g hamburške slanine, narezane na rezine
- 4 nepekoči feferoni
- 2 stroka česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica masla
Postopek
Limonovo lupinico drobno naribamo in iztisnemo 1 žlico limonovega soka. Lupinico in sok pomešamo z gorčico, žlico olja, rožmarinom in poprom.
Ribje fileje rahlo solimo, premažemo z rožmarinovo pasto in obložimo z žajbljevimi listi. Zavijemo jih v rezine slanine in za pol ure shranimo na hladno
Špinačo temeljito operemo, na hitro potopimo v vrelo osoljeno vodo, splaknemo s hladno vodo in odcedimo, nato jo dobro ožmemo natrgamo na koščke. Feferone vzdolžno prerežemo in jim odstranimo semena. Česen olupimo in narežemo na tanke palčke.
Pečico segrejemo na 220 °C. Ribje fileje zložimo na pekač in pokapamo z 2 žlicama oljčnega olja. Postavimo v razgreto pečico za 10 minut, nato pečico izključimo in pustimo fileje v njej še nekaj minut.
Feferone rahlo popražimo v ponvi na žlici oljčnega olja in maslu. Dodamo česen in še malo popražimo. Feferone vzamemo iz ponve in jih odcedimo. Postavimo jih na toplo k ribam.
V olju, ki je ostalo v ponvi, pretresemo špinačo, da se segreje. Ribje fileje razdelimo na krožnike, priložimo feferone in špinačo ter postrežemo. Zraven se prileže pečen krompir.