
Pečen file morske žabe s špinačo in pinjolami
Pečen file morske žabe s špinačo in pinjolami

Sestavine
- 4 fileji morske žabe
- 4 žlice oljčnega olja
- 500 g špinače
- 30 g pinjol
- sol

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 4 fileji morske žabe
- 4 žlice oljčnega olja
- 500 g špinače
- 30 g pinjol
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja. Ribje fileje popivnamo s papirnato kuhinjsko brisačo, solimo in v ponvi na 2 žlicah segretega oljčnega olja opečemo. Pečemo jih 3 do 4 minute in večkrat obrnemo, da se zapečejo z vseh strani. Prestavimo jih v pekač, položimo v segreto pečico in pečemo 10 do 12 minut. Vzamemo jih iz pečice, pekač pokrijemo s folijo in pustimo počivati 5 minut.
V ponvici brez maščobe prepražimo pinjole. Špinačne liste očistimo, operemo, odcedimo in položimo v veliko segreto ponev. Ponev pokrijemo in segrevamo, da špinača uplahne, nato jo solimo, prelijemo s preostalim oljčnim oljem in potresemo s pinjolami. Postrežemo jo s pečenimi fileji morske žabe.