
Marinirana morska žaba z mandljevim rižem
Poskušajte popestriti in izpopolniti svojo kuho, s kuhanjem takšnih receptov kot je ta morska žaba.
Marinirana morska žaba z mandljevim rižem
Poskušajte popestriti in izpopolniti svojo kuho, s kuhanjem takšnih receptov kot je ta morska žaba.

Sestavine
- 4 medaljoni morske žabe po 150 g, brez kosti in kože
- 1 steblo limonske trave
- 2 žlički lističev limonskega timijana
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- pest divje rukole, ko postrežemo
limonov preliv
- rezanci lupine 2 limon
- ½ žličke sladkorja
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke limonovega soka
- ščepec mletega koriandra
- 4 žlice celih blanširanih mandljev
- 2 žlici grobo sesekljanega koriandra
mandljev riž
- 2 žlici rozin
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 100 g mešanice riža basmati in divjega riža
- 2 vejici limonskega timijana
- ½ lovorovega lista
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- 4 ščepci mletega cimeta
- 2 žlici limonovega soka

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 4 medaljoni morske žabe po 150 g, brez kosti in kože
- 1 steblo limonske trave
- 2 žlički lističev limonskega timijana
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
- oljčno olje za peko
- pest divje rukole, ko postrežemo
limonov preliv
- rezanci lupine 2 limon
- ½ žličke sladkorja
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žličke limonovega soka
- ščepec mletega koriandra
- 4 žlice celih blanširanih mandljev
- 2 žlici grobo sesekljanega koriandra
mandljev riž
- 2 žlici rozin
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 100 g mešanice riža basmati in divjega riža
- 2 vejici limonskega timijana
- ½ lovorovega lista
- 2 žlici prepraženih mandljevih lističev
- 4 ščepci mletega cimeta
- 2 žlici limonovega soka
Postopek
Medaljone morske žabe zložimo v skledo, prelijemo z oljčnim oljem ter dodamo na kose narezano limonsko travo in limonski timijan. Pokrijemo in na hladnem mariniramo 6 ur.
Medtem pripravimo preliv. Limonovo lupino narežemo na kockice in vržemo v lonček z vrelo vodo. Zavremo jih in nato odcedimo. V ponvici blanširano limonovo lupinico približno 5 minut kuhamo v 1,4 dl vode, ki smo ji dodali pol žličke sladkorja. Odcedimo jih in pomešamo z drugimi sestavinami za preliv in dvema žlicama vode. Začinimo s soljo in poprom.
Pečico segrejemo na 100 °C. V ponvi, primerni za peko v pečici, segrejemo oljčno olje in posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo riž, limonski timijan in pol lovorovega lista, zalijemo z 1,5 dl vrele vode in zavremo. Solimo, pokrijemo in v pečici dušimo približno 20 minut, da se riž popolnoma zmehča. Ko je riž kuhan, vanj vmešamo mandlje, cimet, rozine in limonov sok.
Dvajset minut pred postrežbo vzamemo ribje medaljone iz marinade in jih rahlo začinimo. Segrejemo oljčno olje in medaljone na srednji temperaturi pečemo na vsaki strani približno 4 minute, da postanejo zlato rjavi. Nato jih vzamemo iz ponve, položimo na pladenj in jih pustimo 4 minute počivati na toplem. Medtem segrejemo preliv; po potrebi mu dodamo malo vode. Riž naložimo na sredino krožnika, nanj položimo ribje medaljone in jih prelijemo s pripravljenim prelivom. Jed okrasimo z rukolo in postrežemo.