Kaj boste skuhali danes?
Jogurtove miške z rozinami
Preproste jogurtove miške z rozinami vedno očarajo velike in male jedce
Jogurtove miške z rozinami
Preproste jogurtove miške z rozinami vedno očarajo velike in male jedce
Sestavine
- 1 navadni čvrsti jogurt (180 g)
- 1 jajce
- 200 g moke
- ščepec soli
- 2 žlički sladkorja
- 1⁄2 zavitka pecilnega praška
- 1 zvitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1⁄2 limone ali pomaranče
- 1 žlica žganja
- pest rozin
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 1 navadni čvrsti jogurt (180 g)
- 1 jajce
- 200 g moke
- ščepec soli
- 2 žlički sladkorja
- 1⁄2 zavitka pecilnega praška
- 1 zvitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1⁄2 limone ali pomaranče
- 1 žlica žganja
- pest rozin
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Rozine za 15 minut namočimo v vodo. Vse druge sestavine damo v skledo in jih z metlico ali mešalnikom zmešamo, da dobimo mehko testo, nekoliko gostejše kot za palačinke. Če se zlije iz žličke, ko zajamemo zvrhano žličko, pomeni, da je testo preredko, in dodamo še kakšno žlico moke. Na koncu v testo vmešamo ožete rozine.
Medtem segrejemo olje za cvrenje. Najprej ocvremo eno miško, da preverimo, ali je temperatura olja ustrezna. Zajamemo žličko testa in ga z drugo žličko (ali s prstom) spustimo v olje. V nekaj sekundah mora priplavati na površje. Takoj ko miška na spodnji strani dobi lepo barvo (po 1 ali 2 minutah), jo obrnemo in ocvremo še na drugi strani. Če je olje primerno vroče, nadaljujemo s cvrenjem: z žličko zajemamo maso in jo polagamo v olje. Ocvrte miške s penovko poberemo iz olja, razmastimo na kuhinjskih brisačah in potresemo s sladkorjem v prahu.