
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 450 g vlečenega testa (najbolje tanko grško testo filo)
- 1 žlica masla
- 1 žlička cimeta
- 2 žlici sladkorja
nadev
- 5 jajc
- 1 skodelica (2 dl) sladkorja
- 1 skodelica sončničnega olja
- 250 g grškega jogurta
- drobno naribana lupina 2 pomaranč
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 vaniljev sladkor
- ščepec soli
- 2 žlici žganja metaksa
- ½ skodelice rozin
preliv
- 1,5 skodelice sladkorja
- 1,5 skodelice vode
- sok 2 sočnih pomaranč
- lupina 1 pomaranče

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 450 g vlečenega testa (najbolje tanko grško testo filo)
- 1 žlica masla
- 1 žlička cimeta
- 2 žlici sladkorja
nadev
- 5 jajc
- 1 skodelica (2 dl) sladkorja
- 1 skodelica sončničnega olja
- 250 g grškega jogurta
- drobno naribana lupina 2 pomaranč
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 vaniljev sladkor
- ščepec soli
- 2 žlici žganja metaksa
- ½ skodelice rozin
preliv
- 1,5 skodelice sladkorja
- 1,5 skodelice vode
- sok 2 sočnih pomaranč
- lupina 1 pomaranče
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Žličko cimeta primešamo dvema žlicama sladkorja, maslo stopimo. Dve tretjini listov testa premažemo s stopljenim maslom, jih zmečkamo in položimo drugega poleg drugega v namaščen pekač, posujemo z mešanico sladkorja in cimeta, prestavimo v segreto pečico in pečemo 10 minut.
Nadev pripravimo tako, da v globlji posodi z ročnim mešalnikom penasto zmešamo jajca s sladkorjem, dodamo preostale sestavine in ponovno premešamo. Na koncu dodamo še žganje metaksa in rozine.
Preostale liste testa raztrgamo na manjše kose in jih vmešamo v pripravljeno maso za nadev. Nadev prelijemo po pečenem testu, pekač ponovno postavimo v pečico in pečemo še 30 minut.
Preliv pripravimo tako, da damo vse sestavine v posodo in jih zakuhamo. Preliv ohladimo in z njim prelijemo še toplo pito. Če je pita že ohlajena, jo prelijemo z vročim sirupom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testeninska solata z avokadom in rakci
Caipirinha z ananasom
Caipirinha nas bo nemudoma ponesla na počitnice v daljne tople kraje