© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo

Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kotleti-s-koromacem-krompirjem-in-cebulo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 750 g manjšega krompirja
  • 2 gomolja koromača
  • 2 žlici koromačevih semen
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti s kostjo
  • sok 2 majhnih limon
  • sol in poper
  • 350 g brokolija
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 750 g manjšega krompirja
  • 2 gomolja koromača
  • 2 žlici koromačevih semen
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti s kostjo
  • sok 2 majhnih limon
  • sol in poper
  • 350 g brokolija

Postopek

1

Čebulo narežemo na lističe, česen na tanke rezine. Krompir operemo, po potrebi olupimo in razpolovimo. Koromaču odstranimo zeleni del, ki ga prihranimo, preostanek pa narežemo na tanke rezine.

2

V terilniku stremo koromačeva semena in jih zmešamo s polovico olja in malo soli ter popra. S tako pripravljeno mešanico natremo kotlete in jih prihranimo.

3

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). V veliki nizki nepregorni kozici s pokrovko segrejemo preostalo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo in česen, da se zmehčata. Dodamo še krompir in tudi tega pečemo nekaj minut. Nato dodamo koromač, limonov sok in približno 1 dl vode. Solimo in popramo, pokrijemo in v pečici pečemo 35 minut.

4

Kozico odkrijemo, zelenjavo premešamo, nato pa na vrh razporedimo kotlete. Nepokrito vrnemo v pečico in pečemo še 10 minut oziroma tako dolgo, da so kotleti skoz in skoz pečeni. Medtem brokoli razdelimo na posamezne cvetove in ga skuhamo.

5

Jed potresemo s prihranjenim sesekljanim koromačevim zelenjem in postrežemo z brokolijem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.