© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fritati in bucni ponvicnik v bistri goveji juhi

Sestavine

  • 1 liter goveje juhe
  • 2 žlici poljubnega sira za ribanje

fritati z bučnim oljem

  • 2,5 dl mleka
  • 100 g moke
  • 3 jajca
  • 1 žlička olja
  • ½ žlice fino zdrobljenih bučnic

bučni ponvičnik

  • sol
  • muškatni orešek
  • 1 žlica bučnega olja
  • 150 g bučnega mesa
  • 3 žlice zdrobljenih bučnic
  • 2 žlici bučnega olja
  • poper
  • 5 jajc
  • 120 g ostre moke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 liter goveje juhe
  • 2 žlici poljubnega sira za ribanje

fritati z bučnim oljem

  • 2,5 dl mleka
  • 100 g moke
  • 3 jajca
  • 1 žlička olja
  • ½ žlice fino zdrobljenih bučnic

bučni ponvičnik

  • sol
  • muškatni orešek
  • 1 žlica bučnega olja
  • 150 g bučnega mesa
  • 3 žlice zdrobljenih bučnic
  • 2 žlici bučnega olja
  • poper
  • 5 jajc
  • 120 g ostre moke

Postopek

1

Najprej pripravimo maso za palačinke (fritate). Mleko gladko zmešamo z moko in oljem. Med stepanjem vmešamo jajca ter maso začinimo s soljo in naribanim muškatnim oreškom. Nazadnje vmešamo še bučno olje in zdrobljene bučnice. V ponvi spečemo tanke palačinke za fritate in jih narežemo na rezance.

2

Sedaj pripravimo še ponvičnik. Bučno meso narežemo na drobne kocke in jih počasi pečemo skupaj z zdrobljenimi bučnicami in bučnim oljem. Bučno zmes začinimo s soljo in poprom ter ohladimo.

3

Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v sneg. Vanj vmešamo moko, rumenjake, bučno olje in ohlajeno bučno zmes. Maso začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

4

Bučno maso namažemo pol centimetra debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko se ponvičnik ohladi, ga narežemo na rombe.

5

Fritate in ponvičnik ponudimo v vroči goveji juhe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.