
Kaj boste skuhali danes?
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi

Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 liter goveje juhe
- 2 žlici poljubnega sira za ribanje
fritati z bučnim oljem
- 2,5 dl mleka
- 100 g moke
- 3 jajca
- 1 žlička olja
- ½ žlice fino zdrobljenih bučnic
bučni ponvičnik
- sol
- muškatni orešek
- 1 žlica bučnega olja
- 150 g bučnega mesa
- 3 žlice zdrobljenih bučnic
- 2 žlici bučnega olja
- poper
- 5 jajc
- 120 g ostre moke
Postopek
Najprej pripravimo maso za palačinke (fritate). Mleko gladko zmešamo z moko in oljem. Med stepanjem vmešamo jajca ter maso začinimo s soljo in naribanim muškatnim oreškom. Nazadnje vmešamo še bučno olje in zdrobljene bučnice. V ponvi spečemo tanke palačinke za fritate in jih narežemo na rezance.
Sedaj pripravimo še ponvičnik. Bučno meso narežemo na drobne kocke in jih počasi pečemo skupaj z zdrobljenimi bučnicami in bučnim oljem. Bučno zmes začinimo s soljo in poprom ter ohladimo.
Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v sneg. Vanj vmešamo moko, rumenjake, bučno olje in ohlajeno bučno zmes. Maso začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Bučno maso namažemo pol centimetra debelo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potresemo z naribanim sirom in pečemo v pečici pri 180 °C približno 20 minut. Ko se ponvičnik ohladi, ga narežemo na rombe.
Fritate in ponvičnik ponudimo v vroči goveji juhe.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!
Pečena jagnjetina z rožmarinom in česnom
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.