
Sestavine
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 85 g mletih mandljev
- 150 g mandljevih piškotov amarettov
- 250 g malin
- sladkor v prahu za posip
- 1,5 dl sladke smetane, ko postrežemo

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 175 g zmehčanega masla
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 85 g mletih mandljev
- 150 g mandljevih piškotov amarettov
- 250 g malin
- sladkor v prahu za posip
- 1,5 dl sladke smetane, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Model za torte premera 20 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, sladkor, jajca, moko, pecilni prašek in mlete mandlje damo v veliko skledo. Stepemo z ročnim električnim mešalnikom, da se vse sestavine dobro povežejo.
Polovico mase razprostremo v model. Posujemo s polovico amarettov, grobo nalomljenih na koščke, in s tretjino malin. Oboje zelo rahlo potlačimo v testo.
Preostalo testo s čajno žličko v kepicah razporedimo po amarettih in malinah in enakomerno razmažemo. Posujemo s preostalimi amaretti in polovico preostalih malin. Pečemo približno 1 uro in 10 minut, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolača, čist, ko ga izvlečemo.
Kolač pustimo, da se 15 minut ohlaja v modlu, nato z nožem povlečemo ob obodu in kolač vzamemo iz modla. V hladilniku se v pokriti posodi obdrži do 2 dni.
Kolač vzamemo iz hladilnika eno uro prej, preden postrežemo. Lahno ga poprašimo s sladkorjem v prahu in ga ponudimo s preostalimi malinami in sladko smetano.