
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.

Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
V ponvi segrejemo olje. Lososove fileje na obeh straneh začinimo s soljo in jih pečemo 4 minute na vsaki strani. Pečene damo na krožnik in jih pustimo počivati, medtem ko kuhamo špinačo.
Špinačo operemo in jo damo v vročo ponev. Dobro jo začinimo s soljo in poprom, ponev pokrijemo in pustimo kakšno minuto, da špinača oveni, vmes jo enkrat ali dvakrat premešamo. Špinačo razdelimo na krožnik in jo obložimo z lososovim filejem.
Na blagem ognju segrejemo smetano, ki smo ji dodali malo limonovega soka, odcejene kapre in peteršilj. Pazimo, da omaka ne zavre. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom in lososa prelijemo z omako. Postrežemo z limonovimi krhlji.
Nasvet
Omaka, pripravljena iz kisle smetane, kaper, limonovega soka in peteršilja, se odlično poda tudi k postrvim in belim ribam.