
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.

Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo

3 enostavni recepti z vrtnicami, ki vas bodo navdušili
Vrtnice niso le simbol ljubezni in lepote, temveč imajo pomembno mesto tudi v kulinariki. Kako dišave teh čudovitih rož enostavno prenesti na krožnik?

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .
Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
V ponvi segrejemo olje. Lososove fileje na obeh straneh začinimo s soljo in jih pečemo 4 minute na vsaki strani. Pečene damo na krožnik in jih pustimo počivati, medtem ko kuhamo špinačo.
Špinačo operemo in jo damo v vročo ponev. Dobro jo začinimo s soljo in poprom, ponev pokrijemo in pustimo kakšno minuto, da špinača oveni, vmes jo enkrat ali dvakrat premešamo. Špinačo razdelimo na krožnik in jo obložimo z lososovim filejem.
Na blagem ognju segrejemo smetano, ki smo ji dodali malo limonovega soka, odcejene kapre in peteršilj. Pazimo, da omaka ne zavre. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom in lososa prelijemo z omako. Postrežemo z limonovimi krhlji.
Nasvet
Omaka, pripravljena iz kisle smetane, kaper, limonovega soka in peteršilja, se odlično poda tudi k postrvim in belim ribam.