
Kvašeni skutni štruklji
Martinova pojedina bo s štruklji še boljša
Kvašeni skutni štruklji
Martinova pojedina bo s štruklji še boljša

Sestavine
- 200 g bele moke
- ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
- mlačna voda po potrebi
- drobtine in maslo
- malo olja
nadev
- malo soli
- 0,5 kg skute
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 200 g bele moke
- ½ žličke suhega kvasa (2–3 g)
- mlačna voda po potrebi
- drobtine in maslo
- malo olja
nadev
- malo soli
- 0,5 kg skute
- 1 jajce
- 3 žlice kisle smetane
Postopek
Moko malo solimo, v sredini naredimo jamico in dodamo pol male žličke kvasa, ki smo ga raztopili v malo mlačne vode. Vzhaja naj le 3 minute (če vzhaja preveč, postane testo preveč podobno kruhovemu), nato zamesimo testo z mlačno vodo, ki jo dodamo po potrebi. Kvašeno testo razvaljamo na velikost 60 x 30 cm.
Sestavine za nadev zmešamo. Razvaljano testo premažemo z nadevom in zavijemo v štrukelj. Kos folije premažemo z oljem, nanjo položimo štrukelj, ga dobro zavijemo in v rahlo vreli vodi kuhamo pol ure.
Štrukelj previdno odvijemo, narežemo in zabelimo z drobtinami, praženimi na maslu.