
Solata iz bulgurja
Bulgur - grobo drobljena pšenična žita - lahko uporabimo za solate, juhe, kaše, nadeve ...
Solata iz bulgurja
Bulgur - grobo drobljena pšenična žita - lahko uporabimo za solate, juhe, kaše, nadeve ...

Sestavine
- 250 g bulgurja
- 400 g češnjevega paradižnika (ali 4 navadni paradižniki, narezani na kocke)
- velik šop peteršilja
- šopek sveže mete
- 2 mladi čebulici
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 7 žlic oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 250 g bulgurja
- 400 g češnjevega paradižnika (ali 4 navadni paradižniki, narezani na kocke)
- velik šop peteršilja
- šopek sveže mete
- 2 mladi čebulici
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 7 žlic oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Bulgur skuhamo v večji količini slane vode. Kuhamo ga 10 do 15 minut, odvisno od znamke bulgurja. Peteršilj in meto operemo, posušimo in drobno narežemo. Tudi mlado čebulico očistimo, operemo in skupaj z zelenjem drobno narežemo. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Bulgur odcedimo in ohladimo. Dodamo mu paradižnik, olive, čebulo, peteršilj in meto.
Začinimo z oljčnim oljem, sveže iztisnjenim limoninim sokom, soljo in poprom. Premešamo in za pol ure postavimo na hladno.