
Male figove pite iz listnatega testa
Preproste pite, ki naredijo vtis!
Male figove pite iz listnatega testa
Preproste pite, ki naredijo vtis!

Sestavine
- 370 g svežega listnatega testa
- 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
- 25 g stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici malinove ali robidove marmelade
- sladkor v prahu za posip
- pistacijev sladoled, ko postrežemo
Preberite tudi

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.
Sestavine
- 370 g svežega listnatega testa
- 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
- 25 g stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici malinove ali robidove marmelade
- sladkor v prahu za posip
- pistacijev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo na tanko razvaljamo in ga narežemo na 6 delov. Vsak del izrežemo v krog premera 11 do 12 cm, pri tem si pomagamo s skledo ali skodelico ustrezne velikosti ter kolutom za testo. Razporedimo jih na pekač in na testu označimo 1 cm od roba kroga. Pazimo, da testa ne prerežemo. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo znotraj označenega roba.
Fige operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na rezine, ki jih razporedimo po testenih krogih. Premažemo jih z maslom in posujemo s sladkorjem v prahu. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo do 5 ur v hladilnik. Pečemo 18 do 20 minut, da testo postane hrustljavo in zlatorjavo na robovih.
Marmelado v manjši kozici segrejemo in z njo premažemo pite. Posujemo jih še z malo sladkorja v prahu in še tople postrežemo s pistacijevim sladoledom.