
Male figove pite iz listnatega testa
Preproste pite, ki naredijo vtis!
Male figove pite iz listnatega testa
Preproste pite, ki naredijo vtis!

Sestavine
- 370 g svežega listnatega testa
- 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
- 25 g stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici malinove ali robidove marmelade
- sladkor v prahu za posip
- pistacijev sladoled, ko postrežemo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 370 g svežega listnatega testa
- 6 večjih ali 12 manjših svežih fig
- 25 g stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici malinove ali robidove marmelade
- sladkor v prahu za posip
- pistacijev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo na tanko razvaljamo in ga narežemo na 6 delov. Vsak del izrežemo v krog premera 11 do 12 cm, pri tem si pomagamo s skledo ali skodelico ustrezne velikosti ter kolutom za testo. Razporedimo jih na pekač in na testu označimo 1 cm od roba kroga. Pazimo, da testa ne prerežemo. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo znotraj označenega roba.
Fige operemo, jim odstranimo peclje in jih narežemo na rezine, ki jih razporedimo po testenih krogih. Premažemo jih z maslom in posujemo s sladkorjem v prahu. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo do 5 ur v hladilnik. Pečemo 18 do 20 minut, da testo postane hrustljavo in zlatorjavo na robovih.
Marmelado v manjši kozici segrejemo in z njo premažemo pite. Posujemo jih še z malo sladkorja v prahu in še tople postrežemo s pistacijevim sladoledom.