
Bloody mary po špansko
Ta marička se v kozarcih ljubiteljev pogosto znajde že dopoldne
Bloody mary po špansko
Ta marička se v kozarcih ljubiteljev pogosto znajde že dopoldne

Sestavine
- 2 dl šerija amontillado
- 4 dl paradižnikovega soka
- par stiskov limonovega soka
- 8–12 kapljic tabaska (ali po okusu)
- 8–12 kapljic worcestrske omake (ali po okusu)
okras
- 4 izkoščičene majhne zelene olive
- 2 vložena zelena feferona
- 2 slana inčunova fileja
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
- 2 dl šerija amontillado
- 4 dl paradižnikovega soka
- par stiskov limonovega soka
- 8–12 kapljic tabaska (ali po okusu)
- 8–12 kapljic worcestrske omake (ali po okusu)
okras
- 4 izkoščičene majhne zelene olive
- 2 vložena zelena feferona
- 2 slana inčunova fileja
Postopek
Mešalni vrč napolnimo z ledom in dodamo vse sestavine razen tistih za okras. Dobro premešamo in precedimo v ohlajena visoka kozarca. Za okras feferonoma odstranimo peclja in ju razpolovimo. Vzamemo zobotrebec (lažje gre z daljšimi) in na konec nanizamo eno olivo. Za njo nataknemo en konec inčunovega fi leja, nato polovico feferona, še eno olivo in drugo polovico feferona. Zaključimo z drugim koncem inčunovega fileja. Ponovimo z drugim zobotrebcem in preostalimi sestavinami ter postrežemo.
Bloody mary
Bloody mary je koktajl, ki ga boste v kozarcih ljubiteljev te pijače največkrat videli že dopoldne. Posebna priložnost? Morda. Običajno pa z njim preganjajo »mačka«, pridelanega prejšnjo noč. Za koktajl bloody mary namreč že dolgo velja, da naj bi bil najboljše zdravilo za neprijetne posledice alkohola. Nekaj znanosti sicer res stoji za tem, saj bloody mary vsebuje elektrolite, vodo, vitamin C, vitamin B6 in podobne blagodejne snovi. Vsebuje pa seveda tudi alkohol, zato kljub vsemu previdno in z občutkom.