
Domači mlinci
Za martinovo pojedino
Domači mlinci
Za martinovo pojedino

Sestavine
- 500 g gladke moke
- 3 jajca
- 1 žlička soli
- voda po potrebi
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 500 g gladke moke
- 3 jajca
- 1 žlička soli
- voda po potrebi
Postopek
Iz sestavin umesimo gladko testo in ga pustimo počivati 10 minut. Nato ga razrežemo na šest enakih delov. Vsak del testa razvaljamo na velikost pekača, približno 2 do 3 mm debelo.
Pečico segrejemo na 180 °C in vsak kos razvaljanega testa položimo na zelo vroč pekač. Prestavimo ga v pečico in pečemo toliko časa, da se zlato rumeno obarva. Nato mlince zdrobimo, stresemo v kozico vrele soljene vode (približno 4 l) in pustimo stati 5 minut, da se zmehčajo. Stresemo jih na cedilo, da se dobro odcedijo, in zabelimo s sokom, ki je nastal pri peki račke. Mlince dobro premešamo in po potrebi še malo dosolimo.
Nasvet
Mlinci se kajpak najbolj priležejo k martinovi rački!