
Domači mlinci
Za martinovo pojedino
Domači mlinci
Za martinovo pojedino

Sestavine
- 500 g gladke moke
- 3 jajca
- 1 žlička soli
- voda po potrebi

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 500 g gladke moke
- 3 jajca
- 1 žlička soli
- voda po potrebi
Postopek
Iz sestavin umesimo gladko testo in ga pustimo počivati 10 minut. Nato ga razrežemo na šest enakih delov. Vsak del testa razvaljamo na velikost pekača, približno 2 do 3 mm debelo.
Pečico segrejemo na 180 °C in vsak kos razvaljanega testa položimo na zelo vroč pekač. Prestavimo ga v pečico in pečemo toliko časa, da se zlato rumeno obarva. Nato mlince zdrobimo, stresemo v kozico vrele soljene vode (približno 4 l) in pustimo stati 5 minut, da se zmehčajo. Stresemo jih na cedilo, da se dobro odcedijo, in zabelimo s sokom, ki je nastal pri peki račke. Mlince dobro premešamo in po potrebi še malo dosolimo.
Nasvet
Mlinci se kajpak najbolj priležejo k martinovi rački!