
Kvarnerski lignji v škrniclju
Kvarnerski lignji v škrniclju

Sestavine
- 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
- 2 manjša krompirja
- 4 češnjevi paradižniki
- 4 črne olive
- 1 strok česna
- peteršilj
- 1 lovorov list
- malo rožmarina
- sol
- poper
- oljčno olje
- malo belega vina

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 250 g očiščenih kvarnerskih lignjev
- 2 manjša krompirja
- 4 češnjevi paradižniki
- 4 črne olive
- 1 strok česna
- peteršilj
- 1 lovorov list
- malo rožmarina
- sol
- poper
- oljčno olje
- malo belega vina
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na kocke in ga v ponvi na oljčnem olju spečemo. Vzamemo ga iz ponve in v njej na kratko popečemo lignje.
Na večji kos papirja za peko zložimo krompir, nanj razporedimo lignje, češnjeve paradižnike in olive, česen in nasekljan peteršilj. Začinimo s soljo in poprom ter priložimo rožmarin in lovor. Sestavine pokapljamo z oljčnim oljem in vinom, nato jih zapremo v papir za peko. Zavitek postavimo v vročo pečico in pustimo 15 minut, da se okusi povežejo.