
Krompirjevi hrustavci z lisičkami in jajci na oko
Krompirjevi hrustavci z lisičkami in jajci na oko

Sestavine
- 600 g krompirja čvrste sorte
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
- 1 žlička timijana
- 1 žlička majarona
- 1 žlička lističev pehtrana
- sol
- poper
- 4 žlice masla
- 300 g lisičk
- 1 strok česna
- 1 žlica masla
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica olja
- 4 jajca

Ta namaz s feto je hit poletja
Stepena feta je hit poletja! Popolna kot pomaka, namaz ali kot del bogate solate. Pripravljena je v 5 minutah in je odlična zamisel za poletna druženja.

Mladi Tom Čopar z zeleno Michelinovo zvezdico
»Prihajam iz Mozirja, poročil sem se v Rečico ob Savinji, enega najlepših slovenskih krajev, kjer smo malo 'za cajtom', vendar v najbolj dobronamernem smislu."

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.
Sestavine
- 600 g krompirja čvrste sorte
- 2 mladi čebulici
- 2 žlici drobno narezanega peteršilja
- 1 žlička timijana
- 1 žlička majarona
- 1 žlička lističev pehtrana
- sol
- poper
- 4 žlice masla
- 300 g lisičk
- 1 strok česna
- 1 žlica masla
- 1 dl sladke smetane
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica olja
- 4 jajca
Postopek
Krompir operemo in ga v lupini kuhamo v posoljeni vodi približno 10 minut. Vodo odlijemo in pustimo, da krompir odpari, nato ga olupimo in grobo naribamo v skledo. Dodamo drobno narezano čebulo in zelišča, začinimo s soljo in poprom ter zmešamo. Maso razdelimo na štiri dele in pečemo vsako porcijo posebej. V ponvi vsakič raztopimo žlico masla, dodamo krompirjevo maso, dobro potlačimo in pečemo na srednji temperaturi 8 do 10 minut. Hrustavec previdno obrnemo in pečeno še na drugi strani približno 5 minut do lepe rjave barve. Pečene hrustavce prihranimo v topli pečici.
Lisičke očistimo in drobno narežemo. Česen olupimo in prav tako drobno narežemo. V ponvi razpustimo maslo, dodamo lisičke in pečemo na močnem ognju toliko časa, da vsa tekočina izpari. Dodamo česen in pretresemo ter zalijemo s sladko smetano. Kuhljamo nekaj minut, vmešamo kislo smetano ter lisičke začinimo s soljo in poprom.
V teflonski ponvi močno segrejemo olje; začinimo ga s soljo in poprom. Jajca previdno ubijemo v ponev in jih spečemo na oko. Hrustavce ponudimo z lisičkami in pečenimi jajci.