Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem

Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Čas priprave 15 min +hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 osebpašt
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 200 g masla
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • prgišče timijanovih lističev
  • 0,5 dl portovca (ali marsale)

Preberite tudi

šarkelj.jpg

3 praznične sladice za vse okuse

V prihodnjih dneh bo v naših domovih dišalo po prazničnih dobrotah. Če nimate idej, kaj bi poleg potice in piškotov pripravili za velikonočno pogostitev, vam v nadaljevanju ponujamo recepte za tri sladice, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

Sestavine

  • 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 200 g masla
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • prgišče timijanovih lističev
  • 0,5 dl portovca (ali marsale)

Postopek

1

Jetrca grobo narežemo. Šalotko drobno sesekljamo, česen stremo.

2

V kozico damo 100 g masla, šalotko, česen, pomarančno lupinico in timijan ter nežno pražimo 8 minut. Dodamo jetrca in nežno pražimo še 4 minute. Prilijemo portovec ali marsalo in kuhamo še 1 minuto, nato vse skupaj stresemo v zmogljiv mešalnik. Gladko zmeljemo, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in spet zmeljemo.

3

Mešanico skozi sito pretlačimo v lično skledico in takoj postavimo v hladilnik. Pustimo nekaj ur, da se učvrsti, nato postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.