
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Sestavine
- 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 g masla
- naribana lupinica 1 bio pomaranče
- prgišče timijanovih lističev
- 0,5 dl portovca (ali marsale)

Tri odlične ideje za jedi iz sezonske zelenjave
Obilica sezonske zelenjave nam omogoča, da vsak dan skuhamo kaj dobrega, predvsem pa raznovrstnega. Naj vam idej za dobro kosilo nikoli ne zmanjka! Tekst: L.J. Foto: PROFIMEDIA

Recept za viralno TikTok kumarično solato, ki navdušuje tudi pri nas
Viralna solata iz kumar, ki se zdi, da je povsod prisotna zahvaljujoč fantu, ki je pripravil številne solate izključno iz kumar. Tako jo lahko pripravite sami.

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.
Sestavine
- 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 g masla
- naribana lupinica 1 bio pomaranče
- prgišče timijanovih lističev
- 0,5 dl portovca (ali marsale)
Postopek
Jetrca grobo narežemo. Šalotko drobno sesekljamo, česen stremo.
V kozico damo 100 g masla, šalotko, česen, pomarančno lupinico in timijan ter nežno pražimo 8 minut. Dodamo jetrca in nežno pražimo še 4 minute. Prilijemo portovec ali marsalo in kuhamo še 1 minuto, nato vse skupaj stresemo v zmogljiv mešalnik. Gladko zmeljemo, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in spet zmeljemo.
Mešanico skozi sito pretlačimo v lično skledico in takoj postavimo v hladilnik. Pustimo nekaj ur, da se učvrsti, nato postrežemo.