
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto

Sestavine
- 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 g masla
- naribana lupinica 1 bio pomaranče
- prgišče timijanovih lističev
- 0,5 dl portovca (ali marsale)
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 g masla
- naribana lupinica 1 bio pomaranče
- prgišče timijanovih lističev
- 0,5 dl portovca (ali marsale)
Postopek
Jetrca grobo narežemo. Šalotko drobno sesekljamo, česen stremo.
V kozico damo 100 g masla, šalotko, česen, pomarančno lupinico in timijan ter nežno pražimo 8 minut. Dodamo jetrca in nežno pražimo še 4 minute. Prilijemo portovec ali marsalo in kuhamo še 1 minuto, nato vse skupaj stresemo v zmogljiv mešalnik. Gladko zmeljemo, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in spet zmeljemo.
Mešanico skozi sito pretlačimo v lično skledico in takoj postavimo v hladilnik. Pustimo nekaj ur, da se učvrsti, nato postrežemo.