
Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom
Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom

Sestavine
- 2 srednje velika koromača
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- lupina in sok 1 limone
- 170 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- črne olive (po želji)

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru od 8. do 10. avgusta 2025 za ljubitelje countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot

Med najboljšimi picami v Evropi, tudi ta ljubljanska
Svetovno znan vodič z imenom 50 Top Pizza je med najboljših 50 pic v Evropi umestil tudi priljubljeno ljubljansko picerijo, ki jo zagotovo poznate.

Lahke poletne solate za celo družino!
Ko načrtujemo piknik, ne pozabimo na sveže solate, ki odlično dopolnijo jedi z žara. Zbrali smo kar 20 različnih solat, ki bodo zvezda piknika.
Sestavine
- 2 srednje velika koromača
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- lupina in sok 1 limone
- 170 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- črne olive (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Koromaču odrežemo zgornji del gomolja z lističi in ga prihranimo. Gomolja razpolovimo in vsako polovico narežemo na 3 dele. Kuhamo v vreli slani vodi 10 minut, nato pa dobro odcedimo. Koromačeve lističe grobo narežemo in ju zmešamo s peteršiljem in limonino lupino.
Odcejene rezine koromača razporedimo v nižji pekač in jim dodamo še paradižnik. Prelijemo jih z oljem in v pečici pečemo približno 10 minut. Nato na zelenjavo položimo lososove fileje, jih poškropimo z limonovim sokom, začinimo z malo soli in popra ter pečemo še 15 minut, da se speče še losos. Posujemo z mešanico peteršilja, koromačevih listov in limonine lupine ter postrežemo. Po želji dodamo črne olive.