
Umešana jajca s paradižnikom, sirom in mlado čebulo
Umešana jajca s paradižnikom, sirom in mlado čebulo

Sestavine
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 40 g naribanega sira
- 1 mlada čebulica
- 6 češnjevih paradižnikov
- lističi sveže bazilike
- 1 žlica olja
- sol
- 2 bombici
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 4 jajca
- 2 žlici kisle smetane
- 40 g naribanega sira
- 1 mlada čebulica
- 6 češnjevih paradižnikov
- lističi sveže bazilike
- 1 žlica olja
- sol
- 2 bombici
Postopek
Čebulo narežemo na rezinice, paradižnike razpolovimo. V posodi razžvrkljamo jajca s kislo smetano, sirom in baziliko. Solimo. V ponvi segrejemo olje in na njem na hitro popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo paradižnik, da se segreje, in prelijemo z jajčno mešanico. Počasi kuhamo na nizkem ognju, da jajca delno zakrknejo. Občasno premešamo z leseno lopatico. Vmešana jajca postrežemo na polovicah bombic, ki smo jih prej popekli.