
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem
Gobova juha s koruznim zdrobom in bučnim oljem

Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- pribl. 500 g različnih gob (lisičke, šampinjoni, ostrigarji, štorovke, golobice, jurčki)
- 1 mlada čebulica
- 1 žlica masla
- 4 žlice koruznega zdroba
- 7 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 1 strok česna
- 1 žlica kisle smetane
- 4 žličke bučnega olja
- vejica timijana za okras
Postopek
Gobe očistimo in drobno narežemo. Čebulico operemo, drobno narežemo in rahlo zarumenimo v kozici na vročem maslu. Vmešamo koruzni zdrob, dodamo gobe in prilijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter počasi kuhljamo 10 minut.
Česnov strok stisnemo ter s kislo smetano in lističi timijana vmešamo v juho. Nato juho nalijemo v segrete krožnike, pokapljamo s kančkom bučnega olja, okrasimo s timijanom in ponudimo.