
Krepka krompirjeva juha
Ta krompirjeva juha vam pogreje želodček v hladnih jesenskih dneh.
Krepka krompirjeva juha
Ta krompirjeva juha vam pogreje želodček v hladnih jesenskih dneh.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 20 g svinjske masti
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- ½ žličke lističev majarona
- 6,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 100 g kuhanega govejega jezika, narezanega na tanke trakove
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 300 g krompirja
- 20 g svinjske masti
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- ½ žličke lističev majarona
- 6,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 100 g kuhanega govejega jezika, narezanega na tanke trakove
Postopek
Krompir operemo, olupimo in narežemo na pol centimetra velike kocke. Drobno narezano mlado čebulico in krompirjeve kockice zarumenimo v kozici na razpuščeni masti. Dodamo drobno narezan strok česna in majaron ter dolijemo govejo juho. Kuhljamo toliko časa, da krompir ostane še čvrst. Juho začinimo s soljo in poprom, dodamo narezan goveji jezik ter zmešamo.
Krepko krompirjevo juho nadevamo v globoke krožnike in vročo ponudimo.