
Krepka krompirjeva juha
Ta krompirjeva juha vam pogreje želodček v hladnih jesenskih dneh.
Krepka krompirjeva juha
Ta krompirjeva juha vam pogreje želodček v hladnih jesenskih dneh.

Sestavine
- 300 g krompirja
- 20 g svinjske masti
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- ½ žličke lističev majarona
- 6,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 100 g kuhanega govejega jezika, narezanega na tanke trakove

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 300 g krompirja
- 20 g svinjske masti
- 2 mladi čebulici
- 1 strok česna
- ½ žličke lističev majarona
- 6,5 dl goveje juhe
- sol
- poper
- 100 g kuhanega govejega jezika, narezanega na tanke trakove
Postopek
Krompir operemo, olupimo in narežemo na pol centimetra velike kocke. Drobno narezano mlado čebulico in krompirjeve kockice zarumenimo v kozici na razpuščeni masti. Dodamo drobno narezan strok česna in majaron ter dolijemo govejo juho. Kuhljamo toliko časa, da krompir ostane še čvrst. Juho začinimo s soljo in poprom, dodamo narezan goveji jezik ter zmešamo.
Krepko krompirjevo juho nadevamo v globoke krožnike in vročo ponudimo.