
Lisičke z umešanimi jajci v koruznem toastu
Lisičke z umešanimi jajci v koruznem toastu

Sestavine
- 4 rezine koruznega toasta
- 300 g lisičk
- 4 mlade čebulice
- 4 jajca
- 20 g masla
- nekaj vejic peteršilja
- nekaj vejic timijana
- sol
- poper

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 4 rezine koruznega toasta
- 300 g lisičk
- 4 mlade čebulice
- 4 jajca
- 20 g masla
- nekaj vejic peteršilja
- nekaj vejic timijana
- sol
- poper
Postopek
Lisičke očistimo in po potrebi razpolovimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo drobno sesekljano mlado čebulo in lisičke. Začinimo s soljo, poprom, sesekljanim peteršiljem in timijanom.
Jajca v skodelici razžvrkljamo in jih polijemo po praženih lisičkah v ponvi. Premešamo in na ognju pustimo le toliko, da jajca zakrknejo.
Koruzni toast zlato opečemo. Na dve rezini koruznega toasta nadevamo lisičke z umešanimi jajci in prekrijemo s preostalima popečenima rezinama toasta. Pripravljene sendviče po želji diagonalno razrežemo in takoj ponudimo.