
Sestavine
- 500 g krompirja
- 300 g brokolija
- 1 žlica masla
- sol
Preberite tudi

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Kako izluščimo ostrige
Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.
Sestavine
- 500 g krompirja
- 300 g brokolija
- 1 žlica masla
- sol
Postopek
1
Krompir olupimo in narežemo, nato ga damo kuhat v obilo osoljene vode. Po 15 minutah priložimo narezan brokoli in oboje skupaj skuhamo do mehkega. Odlijemo vodo, zelenjavo grobo pretlačimo, po okusu dosolimo in vmešamo žlico masla.