Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.

V soboto, 28. junija, je društvo Špena BBQ na stadionu Matije Gubca v Krškem priredilo celodnevni program. Tekme v peki steakov in burgerjev potekale pod okriljem Steak Cookoff Association (SCA) iz ZDA, tekma v peki pic pa pod okriljem Špena BBQ pizza Competitions (SBPC) iz Slovenije.
Tekma v steakih je bila dvojna, to pomeni dve tekmi isti dan, tekme v burgerjih in picah pa enojne.

Sodelovali so tekmovalci iz Litve, Nemčije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije, Češke ter seveda Slovenije. Med njimi so bili štirje evropski prvaki, tudi aktualni, eden celo že štirikratni evropski prvak.
Huda konkurenca za zlato vstopnico
Konkurenca je bila torej izjemno močna, gotovo med najmočnejšimi v letošnji evropski seriji. Sodniki na teh tekmah so vedno mednarodno licencirani, v Krško so prišli iz Madžarske, Italije in Slovenije. V kategoriji steaka je nastopilo dvakrat po 14, skupno 28 ekip, v burgerjih 9 ekip, v picah pa 8 ekip.

Po pravilih SCA zmagovalec tekme prejme zlato vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu v ZDA, če jo zmagovalec že ima iz katere od prejšnjih tekem, jo prejme drugi – in tako naprej. Ker je bilo na tej tekmi veliko zmagovalcev, sta zlato vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu v ZDA prejela Igor Antolin (Slovenija) za 2. mesto v burgerju in Gašper Gričar (Slovenija)! To sta prvi zlati vstopnici za slovenske tekmovalce sploh! Tekmovalci so bili izjemno srečni, saj so za to delali kar nekaj let, in bodo prvi Slovenci na svetovnem prvenstvu SCA v ZDA.
Hkrati je v trgovini Špena BBQ potekalo še izobraževanje mednarodnih sodnikov pod okriljem SCA, tako imamo v Sloveniji šest novih mednarodnih licenciranih sodnikov!

Dogodek je zajemal še BBQ tržnico, pet ponudnikov hrane, pet ponudnikov pijače, otroška igrala ter seveda zvečer še odlično spidvej dirko za Zlati znak Občine Krško in Pokal Franca Babiča.
Ocenjujemo, da je festival obiskalo okoli 3000 navdušencev, samo za spidvej dirko so prodali 2200 vstopnic. Za brezhibno izvedbo izjemnega dogodka je poskrbelo kakšnih 30 članov društva Špena BBQ.

Rezultati (dosežena mesta) po kategorijah
BURGER
- Zoltán Juhász (Madžarska)
- Igor Antolin (Slovenija)
- Ádám Papp (Madžarska)
- Attila Erdei (Madžarska)
- Ksenija Gričar (Slovenija)
STEAK A
- Andras Loncsar (Madžarska)
- Giacomo Gaudimonte (Italija)
- Zoltán Lencsés (Madžarska)
- Ádám Molnár (Madžarska)
- Daniel Raeder (Nemčija)
STEAK B
- Giacomo Gaudimonte (Italija)
- Gernot Kaule (Nemčija)
- Daniele Govoni (Češka)
- Gašper Gričar (Slovenija)
- Zoltán Lencsés (Madžarska)
PICA
- Daniele Govoni (Češka)
- Peter Hajdu (Slovenija)
- Robertas Svetlauskas (Litva)
- Aljoša Kralj (Slovenija)
- Ana Sušek (Hrvaška)
Sponzorirana vsebina
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se