
Brokoli z masleno omako
Brokoli z masleno omako

Sestavine
- 900 g brokolija
- 1 žlica masla
- poper
- 20 g parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
maslena omaka
- sol
- 4 majhne šalotke
- 1 dl suhega belega vina
- 25 g masla
- sveže mlet črni poper
- 1 žlica oljčnega olja
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 900 g brokolija
- 1 žlica masla
- poper
- 20 g parmezana
- sveže nariban muškatni orešek
maslena omaka
- sol
- 4 majhne šalotke
- 1 dl suhega belega vina
- 25 g masla
- sveže mlet črni poper
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek
Brokoli operemo, očistimo in kuhamo na pari 8 minut, nato ga na hitro preložimo v ledeno vodo in odcedimo.
Za masleno omako olupimo in na drobno nasekljamo šalotko. Na srednje močnem ognju jo na žlici olja na hitro popražimo, dodamo belo vino in povečamo ogenj. Kuhamo 2 do 3 minute, da količina tekočine povre za polovico, nato ogenj zmanjšamo in postopno dodajamo na manjše kocke narezano maslo, ki ga vmešamo z metlico. Pazimo, da ognja ne povečujemo, da ostane omaka homogena zmes. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Omako precedimo v manjšo posodo.
V večji ponvi segrejemo žlico masla in na njem pretresemo kuhan brokoli. Začinimo s soljo in poprom. Preden ga postrežemo, ga prelijemo z masleno omako ter posujemo s sveže naribanim parmezanom in muškatnim oreškom.