
Krompir, kuhan v lovorovem mleku
Krompir, kuhan v lovorovem mleku

Sestavine
- 100 g masla
- 1 kg drobnega krompirja čvrste sorte
- 6–8 lovorovih listov (svežih ali posušenih)
- 8,5 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 100 g masla
- 1 kg drobnega krompirja čvrste sorte
- 6–8 lovorovih listov (svežih ali posušenih)
- 8,5 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper
Postopek
Krompir ostrgamo. V veliki kozici stopimo maslo, dodamo krompir, solimo in popramo ter počasi pečemo približno 10 minut, da se po vseh straneh obarva.
Ko je krompir zlato rjavo obarvan, dodamo lovorove liste in prilijemo toliko mleka, da prekrije krompir. Počasi kuhamo 20 minut, da se krompir skuha. Štedilnik ugasnemo in krompir pustimo v mleku, dokler ga ne postrežemo. Odcedimo ga tik pred postrežbo.