
Krompirjeva zloženka s sirom
Odlična priloga krepkim mesnim jedem
Krompirjeva zloženka s sirom
Odlična priloga krepkim mesnim jedem

Sestavine
- 1,5 kg olupljenega krompirja
- 1 drobno sesekljana čebula
- košček masla
- 1 dl belega vina
- 3 dl mleka
- 4 dl sladke smetane
- 3 drobno nasekljani žajbljevi listi
- sol
- poper
- 50 g naribanega sira grojer
- maslo za pekač
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
- 1,5 kg olupljenega krompirja
- 1 drobno sesekljana čebula
- košček masla
- 1 dl belega vina
- 3 dl mleka
- 4 dl sladke smetane
- 3 drobno nasekljani žajbljevi listi
- sol
- poper
- 50 g naribanega sira grojer
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Krompir 3 minute kuhamo v vreli vodi, da se malo zmehča, nato ga odcedimo. Ko se dovolj ohladi, da ga lahko primemo, ga narežemo na polcentimetrske rezine. Čebulo na segretem maslu pražimo okoli 5 minut, dolijemo vino, mleko in smetano ter zmes segrejemo. Narezan krompir damo v veliko skledo, ga solimo, prelijemo z mlečno zmesjo ter dodamo žajbelj in polovico sira. Previdno premešamo, da se krompirjeve rezine obdajo z mlečno zmesjo.
Pekač velikosti 20 x 30 cm namastimo in vanj stresemo krompir. Površino poravnamo in potresemo s preostalim sirom in mletim črnim poprom. Krompir pokrijemo s folijo in pečemo 30 minut, nato folijo odstranimo in pečemo še 30 do 40 minut. Jed je gotova, ko se površina obarva zlato rjavo in jo z vilicami zlahka prebodemo.