
Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami
Fižol in kozice za slastno večerjo
Kremast fižol s hitro popečenimi kozicami
Fižol in kozice za slastno večerjo

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g pečene paprike, vložene v olju
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
- prgišče natrganih listov bazilike

Poletje je čas za … paprike na 1001 način!
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g pečene paprike, vložene v olju
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 200 surovih oluščenih kozic (če so zamrznjene, jih odtajamo)
- prgišče natrganih listov bazilike
Postopek
Česen drobno nasekljamo. Fižol oplaknemo in odcedimo. Papriko narežemo na koščke. V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem popražimo česen, da se zmehča. Primešamo fižol in papriko, nato pa še crème fraîche ali kislo smetano, zavremo, zmanjšamo temperaturo in nežno kuhamo 5 minut.
V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem na hitro popečemo kozice, da se enakomerno rožnato obarvajo. Fižolu primešamo natrgano baziliko in ga razdelimo v dva ogreta krožnika. Obložimo s kozicami in postrežemo.