Kaj boste skuhali danes?
Solata s pečenim sirom, čičerko in limeto
Solata s pečenim sirom, čičerko in limeto
Sestavine
- 100 g stročjega fižola
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- naribana lupina in sok 1 limete
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- ½ rdečega čilija
- ½ rdeče čebule
- 2 pečeni vloženi papriki
- 100 g češnjevih paradižnikov
- pest rukole
- šopek peteršilja
- 150 g sira za žar
- sol
- poper
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 100 g stročjega fižola
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- naribana lupina in sok 1 limete
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- ½ rdečega čilija
- ½ rdeče čebule
- 2 pečeni vloženi papriki
- 100 g češnjevih paradižnikov
- pest rukole
- šopek peteršilja
- 150 g sira za žar
- sol
- poper
Postopek
Stročji fižol očistimo, narežemo in kuhamo v vreli vodi 3 minute, da se malo zmehča. Čičerko odcedimo, splaknemo, po 2 minutah dodamo fižolu in kuhamo še minuto. Medtem čiliju odstranimo semena, ga narežemo na trakove in pripravimo preliv: v veliki skledi zmešamo lupino in limetin sok s tremi žlicami oljčnega olja in čilijem. Začinimo s soljo in poprom. Odcedimo fižol in čičerko in ju, ko sta še topla, zmešamo s prelivom.
Rdečo čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Prelijemo jo z vrelo vodo in pustimo 5 minut, da se zmehča, nato vodo odlijemo in čebulo splaknemo. Pečeni papriki odcedimo in narežemo, češnjeve paradižnike razpolovimo. Fižolu in čičerki dodamo papriki, paradižnike, rukolo, nasekljan peteršilj in zmehčano čebulo. Dobro premešamo, da se preliv razporedi, in solato porazdelimo na dva krožnika.
Sir narežemo na rezine. V ponvi segrejemo preostalo olje in rezine sira pečemo na vsaki strani približno minuto, da nastane lepa zlata skorjica, nato jih položimo na pripravljeno solato in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo
Narastek z rogljički
Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda