
Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami
Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
- 400 g mladih bučk
- 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
- 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
- ščep sladkorja
- 200 g surovih kozic
- 100 g crème fraîche ali kisle smetane
- pest bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
- 400 g mladih bučk
- 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
- 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
- ščep sladkorja
- 200 g surovih kozic
- 100 g crème fraîche ali kisle smetane
- pest bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje, dodamo na tanko narezan česen in nekaj minut pražimo. V kozico dodamo še na rezine narezane bučke in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca.
V kozico z bučkami dodamo paradižnik, sladkor in začimbe, premešamo in odkrito kuhamo približno 10 minut. V tem času se skuhajo tudi testenine.
V omako dodamo olupljene kozice in kuhamo toliko časa, da se rožnato obarvajo. Testenine odcedimo in jih primešamo omaki. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano. Kuhamo še 1 do 2 minuti, nato jed potresemo z natrgano baziliko in postrežemo.