
Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami
Kremne testenine s paradižnikom, bučkami in kozicami

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
- 400 g mladih bučk
- 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
- 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
- ščep sladkorja
- 200 g surovih kozic
- 100 g crème fraîche ali kisle smetane
- pest bazilike (samo listki)
- sol
- poper

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 debela stroka česna
- 400 g mladih bučk
- 400 g testenin ušesc (ali drugih kratkih testenin)
- 2 pločevinki (po 400 g) češnjevih paradižnikov
- ščep sladkorja
- 200 g surovih kozic
- 100 g crème fraîche ali kisle smetane
- pest bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje, dodamo na tanko narezan česen in nekaj minut pražimo. V kozico dodamo še na rezine narezane bučke in pražimo še nekaj minut, da se začnejo mehčati. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca.
V kozico z bučkami dodamo paradižnik, sladkor in začimbe, premešamo in odkrito kuhamo približno 10 minut. V tem času se skuhajo tudi testenine.
V omako dodamo olupljene kozice in kuhamo toliko časa, da se rožnato obarvajo. Testenine odcedimo in jih primešamo omaki. Dodamo crème fraîche ali kislo smetano. Kuhamo še 1 do 2 minuti, nato jed potresemo z natrgano baziliko in postrežemo.