
Kremne testenine z rakci
Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju
Kremne testenine z rakci
Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

Sestavine
- 400 g testenin
- 400 g kuhanih rakovih repkov
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 25 g sveže naribanega parmezana
- 100 g rukole
- sol

Kosilo v hipu: Omake za testenine, ki jih pripravite v 20 minutah
Medtem ko zavrete vodo in skuhate testenine, bo omaka že na mizi. Odkrijte devet hitrih receptov za slastno kosilo v 20 minutah.

3 enostavni recepti z vrtnicami, ki vas bodo navdušili
Vrtnice niso le simbol ljubezni in lepote, temveč imajo pomembno mesto tudi v kulinariki. Kako dišave teh čudovitih rož enostavno prenesti na krožnik?

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?
Sestavine
- 400 g testenin
- 400 g kuhanih rakovih repkov
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 25 g sveže naribanega parmezana
- 100 g rukole
- sol
Postopek
V večji kozici vrele slane vode po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Ko so skoraj kuhane, nekaj vode odlijemo in prihranimo. V kozico k testeninam in preostanku vode damo olupljene rakove repke, da se segrejejo. Čez nekaj minut vse skupaj stresemo v cedilo, da voda odteče, nato pa damo nazaj v kozico.
Testeninam in rakcem dodamo kislo smetano ali crème fraîche, parmezan in oprano rukolo. Vse skupaj previdno zmešamo. Če je treba, dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja testenin in takoj postrežemo.