Kremne testenine z rakci

Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

Kremne testenine z rakci

Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
testenine morski sadeži kozice rakci Kremne testenine z rakci
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 400 g kuhanih rakovih repkov
  • 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
  • 25 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g rukole
  • sol

Preberite tudi

Sestavine

  • 400 g testenin
  • 400 g kuhanih rakovih repkov
  • 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
  • 25 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g rukole
  • sol

Postopek

1

V večji kozici vrele slane vode po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Ko so skoraj kuhane, nekaj vode odlijemo in prihranimo. V kozico k testeninam in preostanku vode damo olupljene rakove repke, da se segrejejo. Čez nekaj minut vse skupaj stresemo v cedilo, da voda odteče, nato pa damo nazaj v kozico.

2

Testeninam in rakcem dodamo kislo smetano ali crème fraîche, parmezan in oprano rukolo. Vse skupaj previdno zmešamo. Če je treba, dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja testenin in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.