
Kremne testenine z rakci
Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju
Kremne testenine z rakci
Hitro in slastno kosilo, ki diši po morju

Sestavine
- 400 g testenin
- 400 g kuhanih rakovih repkov
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 25 g sveže naribanega parmezana
- 100 g rukole
- sol
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 400 g testenin
- 400 g kuhanih rakovih repkov
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 25 g sveže naribanega parmezana
- 100 g rukole
- sol
Postopek
V večji kozici vrele slane vode po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Ko so skoraj kuhane, nekaj vode odlijemo in prihranimo. V kozico k testeninam in preostanku vode damo olupljene rakove repke, da se segrejejo. Čez nekaj minut vse skupaj stresemo v cedilo, da voda odteče, nato pa damo nazaj v kozico.
Testeninam in rakcem dodamo kislo smetano ali crème fraîche, parmezan in oprano rukolo. Vse skupaj previdno zmešamo. Če je treba, dodamo še malo prihranjene vode od kuhanja testenin in takoj postrežemo.