
Kotleti palamide na žaru
Kotleti palamide na žaru

Sestavine
- 4 kotleti palamide po 160 g
- 4 sesekljani stroki česna
- 1 žlička posušenega zdrobljenega čilija
- 1 žlica olja
- sol
- poper
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
- 4 kotleti palamide po 160 g
- 4 sesekljani stroki česna
- 1 žlička posušenega zdrobljenega čilija
- 1 žlica olja
- sol
- poper
Postopek
Česen drobno sesekljamo in ga v skledici zmešamo s čilijem, žlico olja, soljo in poprom. Z mešanico premažemo ribje kotlete in jih mariniramo 5 minut.
Ribje kotlete položimo na razgret žar in jih pečemo 3 minute na vsaki strani, da so ravno pečeni – če jih bomo prepekli, bo meso neprijetno suho.
Nasvet
Če dobimo celo palamido, prosimo ribarja, naj jo nareže na kotlete namesto nas. Glavo naj odreže tako, da se je drži še nekaj mesa, prav tako rep. Pečene kose lahko potem postrežemo tako, da ribo spet »sestavimo« kot na sliki.
Nasvet
K palamidi se prileže kakšna lahka sveža omaka, recimo francoska sauce vièrge, ki jo pripravimo tako, da 100 g paradižnika drobno narežemo in sesekljamo 1 šalotko. Oboje damo v kozico, dodamo 2 žlički kaper, sok ½ limone in 1 dl oljčnega olja, solimo in popramo ter segrevamo 2 minuti, nato dodamo nekaj natrganih listov bazilike.
Nasvet
Kot prilogo lahko ponudimo še na žaru pečene jajčevce, ratauj ali solato s pečenimi jajčevci – recept poiščite na www.dobertek.com.
Nasvet
Večje ribe je težje optimalno speči. Palamida je zaradi čvrstosti mesa idealna za peko v kotletih. Zato jo lahko spečemo hitreje in okusneje na ta način, na krožniku pa jo postrežemo kot »celo« ribo.