
Kaj boste skuhali danes?
Brancin na žaru z lahko omako
Brancin na žaru z lahko omako

Sestavine
- 4 fileji brancina s kožo
- 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
- malo soli
- pečen mlad krompir za prilogo
- listi bazilike in narezan drobnjak za okras
omaka
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 žlička majhnih kaper
- sok ½ limone
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja

Krompirjeve pice: ideja za prigrizek, ki vas bo navdušila
Ste naveličani klasičnih pic in vedno enakih kombinacij? Potem je čas, da spoznate krompirjeve pice.

Okusni recepti za krepak imunski sistem
Jesenske viroze? Poskrbite za obrambo telesa z recepti, ki krepijo zdravje in imunski sistem, hkrati pa bodo navdušili vso družino.

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.
Sestavine
- 4 fileji brancina s kožo
- 50 g zmehčanega masla in še malo za premaz aluminijaste folije
- malo soli
- pečen mlad krompir za prilogo
- listi bazilike in narezan drobnjak za okras
omaka
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 drobno sesekljana šalotka
- 1 žlička majhnih kaper
- sok ½ limone
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
Postopek
Ploščo za žar segrejemo in obložimo z aluminijasto folijo, ki smo jo rahlo premazali z maslom. Ribje fileje solimo in jih z obeh strani premažemo z zmehčanim maslom. Položimo jih na folijo s kožo navzgor. Tako preprečimo, da se nežno meso prepeče, in poskrbimo, da ohrani sočnost.
Češnjev paradižnik drobno narežemo in ga damo v ponev skupaj z drobno sesekljano šalotko in kaprami. Dodamo limonov sok in olje ter solimo.
Fileje pečemo na vročem žaru 5 do 7 minut. Potrebujejo le toliko časa, da se spečejo in koža začne postajati rjava. Medtem na hitro segrejemo paradižnikovo omako.
Pečene fileje brancina preložimo na segrete krožnike, prelijemo z omako in posujemo z lističi bazilike. Postrežemo jih s pečenim mladim krompirjem, ki ga potresemo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani telečji zrezki s kozjim sirom in blitvo
Solata iz bulgurja
Bulgur - grobo drobljena pšenična žita - lahko uporabimo za solate, juhe, kaše, nadeve ...