
Palamida na žaru s poletno solato
Palamida na žaru s poletno solato

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 kotleti palamide
solata
- ½ kumare
- 2 mladi čebulici
- 1 srednje velik paradižnik
- ½ velikega rdečega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 kotleti palamide
solata
- ½ kumare
- 2 mladi čebulici
- 1 srednje velik paradižnik
- ½ velikega rdečega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
Postopek
Kotlete palamide damo v prozorno vrečko za živila, dodamo olje, dobro premešamo, vrečko zapremo in pustimo na hladnem pol ure.
Medtem pripravimo solato. Kumaro olupimo, po dolgem razpolovimo, izločimo semena in narežemo na drobne kocke. Tudi paradižnik, čebulo in čili, ki mu odstranimo semena, drobno narežemo. Vse sestavine zmešamo, začinimo z oljem, limonovim sokom, soljo in prihranimo.
Rebrasto ponev za žar dobro segrejemo. Kotlete palamide solimo in pečemo približno 2 minuti na vsaki strani (odvisno od debeline kotletov). Kotlete odstranimo iz ponve, počakamo 3 do 4 minute, nato jih obložimo s pripravljeno solato in postrežemo.