
»Affogato al caffè« ali vaniljev sladoled, potopljen v kavo je odlična sladica za ljubitelje kave.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav

Tako se vam pecivo ne bo nikoli več ponesrečilo
Pisala nam je bralka s težavo, ki jo srečamo pogosto: "Koščki sadja ali oreškov se pri peki mafinov in biskvitov vedno potopijo na dno. Želela bi, da bi se enakomerno porazdelili po testu."

Balkanski roštilj, ki zadiši do sosedov
Poletje je čas piknikov in "roštilja". Da pa se za pravo avtentično izkušnjo ne boste rabili zapeljati do bližnjih sosedov, imamo za vas nekaj trikov, s katerimi boste čevapčiče "žarili", kot pravi mojstri.

Tri ideje za najslastnejše jedi iz paradižnikov
Paradižnik nas v poletnih mesecih razveseljuje s svojim polnim okusom in vabi, da ga vključimo v čim več jedi. Italijani bi nam gotovo priporočili svojo imenitno solato panzanello, sicer pa jih lahko tudi spečemo z ribo ali jih na pikniku postrežemo kar na slastnih, doma narejenih nabodalcih.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav
Postopek
Nekaj ur pred postrežbo iz banjice zajamemo 6 kepic vaniljevega sladoleda, jih položimo na pladenj in vrnemo v zamrzovalnik. Pripravimo 6 kratkih kav. V kozarčke ali lične skledice damo kepico vaniljevega sladoleda in prelijemo s kavo. Takoj postrežemo in malo pomešamo, da se sladoled začne topiti v kavi.
Nasvet
V affogato po želji lahko dodamo tudi kanček mandljevega ali drugega likerja.