
»Affogato al caffè« ali vaniljev sladoled, potopljen v kavo je odlična sladica za ljubitelje kave.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?

S to sestavino, ki jo imate v shrambi, lahko v receptih zamenjajte beljake
Majoneza brez jajc? Meringa brez beljakov? Skrivnost je akvafaba (aquafaba) – čudežna tekočina iz pločevinke čičerike.

Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav
Postopek
Nekaj ur pred postrežbo iz banjice zajamemo 6 kepic vaniljevega sladoleda, jih položimo na pladenj in vrnemo v zamrzovalnik. Pripravimo 6 kratkih kav. V kozarčke ali lične skledice damo kepico vaniljevega sladoleda in prelijemo s kavo. Takoj postrežemo in malo pomešamo, da se sladoled začne topiti v kavi.
Nasvet
V affogato po želji lahko dodamo tudi kanček mandljevega ali drugega likerja.