
»Affogato al caffè« ali vaniljev sladoled, potopljen v kavo je odlična sladica za ljubitelje kave.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav
Preberite tudi

Zelenjava na žaru: 6 svežih načinov, kako jo pripraviti drugače
Zelenjava na žaru zasije v solatah, namazih in prigrizkih. Odkrijte ideje, kako jo spremeniti v svežo prilogo ali nasiten obrok za naslednji dan.

Domiselne osvežilne pijače za prvomajska druženja (z alkoholom in brez)
Odkrijte najboljše ideje za osvežilne pijače, ki bodo popestrile vsako druženje ob žaru. Novi recepti in nasveti za popolno osvežitev!

Prvomajski golaž:10 zlatih pravil
Iščete popoln golaž za prvomajski piknik? Odkrijte ključna pravila in zbirko naših najboljših receptov za kuhanje v kotličku nad ognjem ali v domači kuhinji.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav
Postopek
Nekaj ur pred postrežbo iz banjice zajamemo 6 kepic vaniljevega sladoleda, jih položimo na pladenj in vrnemo v zamrzovalnik. Pripravimo 6 kratkih kav. V kozarčke ali lične skledice damo kepico vaniljevega sladoleda in prelijemo s kavo. Takoj postrežemo in malo pomešamo, da se sladoled začne topiti v kavi.
Nasvet
V affogato po želji lahko dodamo tudi kanček mandljevega ali drugega likerja.