
»Affogato al caffè« ali vaniljev sladoled, potopljen v kavo je odlična sladica za ljubitelje kave.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav

Kako pripraviti zdrave marmelade brez odvečnih kalorij
Dnevi, ko smo sadje za kompote in marmelade izdatno zasipali s sladkorjem, so minili.

To so triki za pripravo popolne hobotnice
Hobotnica je ena tistih sestavin, ki marsikomu vzbudi kanček spoštovanja, morda celo strahu. A ko enkrat osvojimo nekaj osnovnih pravil, se pred nami odpre svet neverjetnih okusov in tekstur, ki jih je skoraj škoda zapraviti s preprostim kuhanjem.

Tradicionalna enolončnica, ki ne sme utoniti v pozabo
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Sestavine
- 6 kepic vaniljevega sladoleda
- 6 kratkih kav
Postopek
Nekaj ur pred postrežbo iz banjice zajamemo 6 kepic vaniljevega sladoleda, jih položimo na pladenj in vrnemo v zamrzovalnik. Pripravimo 6 kratkih kav. V kozarčke ali lične skledice damo kepico vaniljevega sladoleda in prelijemo s kavo. Takoj postrežemo in malo pomešamo, da se sladoled začne topiti v kavi.
Nasvet
V affogato po želji lahko dodamo tudi kanček mandljevega ali drugega likerja.