
Kaj boste skuhali danes?
Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo
Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo

Sestavine
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 750 g manjšega krompirja
- 2 gomolja koromača
- 2 žlici koromačevih semen
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 svinjski kotleti s kostjo
- sok 2 majhnih limon
- sol in poper
- 350 g brokolija

Najlažji recept za chilli con carne, ki vedno uspe
Čeprav izvira iz Mehike in se je do popolne prepoznavnosti razvila v ZDA, je chilli con carne postal priljubljen po celem svetu.

Najboljši slani in sladki recepti s kostanjem
Če ste se do zdaj že naveličali klasičnega pečenega ali kuhanega kostanja, preverite naše predloge, kako kostanj uporabiti v slanih in sladkih jedeh.

To jesensko poslastico iz kozarca se morate naučiti pripraviti
Prge ali tepke so del naše tradicije, simbol trdoživosti in povezanosti z naravo. Prav je, da jih bolje spoznamo.
Sestavine
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 750 g manjšega krompirja
- 2 gomolja koromača
- 2 žlici koromačevih semen
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 svinjski kotleti s kostjo
- sok 2 majhnih limon
- sol in poper
- 350 g brokolija
Postopek
Čebulo narežemo na lističe, česen na tanke rezine. Krompir operemo, po potrebi olupimo in razpolovimo. Koromaču odstranimo zeleni del, ki ga prihranimo, preostanek pa narežemo na tanke rezine.
V terilniku stremo koromačeva semena in jih zmešamo s polovico olja in malo soli ter popra. S tako pripravljeno mešanico natremo kotlete in jih prihranimo.
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). V veliki nizki nepregorni kozici s pokrovko segrejemo preostalo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo in česen, da se zmehčata. Dodamo še krompir in tudi tega pečemo nekaj minut. Nato dodamo koromač, limonov sok in približno 1 dl vode. Solimo in popramo, pokrijemo in v pečici pečemo 35 minut.
Kozico odkrijemo, zelenjavo premešamo, nato pa na vrh razporedimo kotlete. Nepokrito vrnemo v pečico in pečemo še 10 minut oziroma tako dolgo, da so kotleti skoz in skoz pečeni. Medtem brokoli razdelimo na posamezne cvetove in ga skuhamo.
Jed potresemo s prihranjenim sesekljanim koromačevim zelenjem in postrežemo z brokolijem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.