Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo

Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
krompir svinjina koromač čebula zarebrnice svinjski kotleti
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 750 g manjšega krompirja
  • 2 gomolja koromača
  • 2 žlici koromačevih semen
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti s kostjo
  • sok 2 majhnih limon
  • sol in poper
  • 350 g brokolija

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 750 g manjšega krompirja
  • 2 gomolja koromača
  • 2 žlici koromačevih semen
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti s kostjo
  • sok 2 majhnih limon
  • sol in poper
  • 350 g brokolija

Postopek

1

Čebulo narežemo na lističe, česen na tanke rezine. Krompir operemo, po potrebi olupimo in razpolovimo. Koromaču odstranimo zeleni del, ki ga prihranimo, preostanek pa narežemo na tanke rezine.

2

V terilniku stremo koromačeva semena in jih zmešamo s polovico olja in malo soli ter popra. S tako pripravljeno mešanico natremo kotlete in jih prihranimo.

3

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). V veliki nizki nepregorni kozici s pokrovko segrejemo preostalo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo in česen, da se zmehčata. Dodamo še krompir in tudi tega pečemo nekaj minut. Nato dodamo koromač, limonov sok in približno 1 dl vode. Solimo in popramo, pokrijemo in v pečici pečemo 35 minut.

4

Kozico odkrijemo, zelenjavo premešamo, nato pa na vrh razporedimo kotlete. Nepokrito vrnemo v pečico in pečemo še 10 minut oziroma tako dolgo, da so kotleti skoz in skoz pečeni. Medtem brokoli razdelimo na posamezne cvetove in ga skuhamo.

5

Jed potresemo s prihranjenim sesekljanim koromačevim zelenjem in postrežemo z brokolijem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.