
Sestavine
podlaga
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,25 dl olja
- 1,25 dl vode
- 3 žlice ruma
- 160 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 40 g kokosove moke
krema
- 1 liter ananasovega soka
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- 3 žlice sladkorja (po želji)
- 2 žlici kokosove moke
- 5 listov želatine
- 2 žlici kokosovega likerja ali ruma
- 4 dl sladke smetane
- rezine ananasa iz pločevinke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
podlaga
- 5 jajc
- 250 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1,25 dl olja
- 1,25 dl vode
- 3 žlice ruma
- 160 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- 40 g kokosove moke
krema
- 1 liter ananasovega soka
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- 3 žlice sladkorja (po želji)
- 2 žlici kokosove moke
- 5 listov želatine
- 2 žlici kokosovega likerja ali ruma
- 4 dl sladke smetane
- rezine ananasa iz pločevinke
Postopek
Beljake petih jajc ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake zmešamo s kristalnim in vaniljinim sladkorjem ter dodamo olje, vodo in rum. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo s kokosovo moko previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Nazadnje vmešamo še sneg. Testo namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno pol ure.
Medtem pripravimo kremo. Prašek za vaniljev puding zmešamo s sladkorjem in malo soka. Zamešamo ga v vroč ananasov sok in zavremo. Namočeno in ožeto želatino vmešamo v nekoliko ohlajeno pudingovo zmes. Dodamo še kokosovo moko in liker (ali rum) in mešamo toliko časa, da se krema ohladi. Ohlajeno kremo razporedimo po biskvitni podlagi in kolač postavimo na hladno.
Sladko smetano čvrsto stepemo. Kolač vzamemo iz hladilnika, obložimo z rezinami ananasa in premažemo s smetano.