Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosove rezine »piña colada«

Kokosove rezine »piña colada«

Čas priprave 1 h 45 min + čakanje 2 uri
Zahtevnost Enostavno
Količina 30–35 rezin
Oznake
ananas kokos kokosove rezine južno sadje pina colada tropsko sadje
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

podlaga

  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,25 dl olja
  • 1,25 dl vode
  • 3 žlice ruma
  • 160 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 40 g kokosove moke

krema

  • 1 liter ananasovega soka
  • 2 zavitka praška za vaniljev puding
  • 3 žlice sladkorja (po želji)
  • 2 žlici kokosove moke
  • 5 listov želatine
  • 2 žlici kokosovega likerja ali ruma
  • 4 dl sladke smetane
  • rezine ananasa iz pločevinke

Preberite tudi

Sestavine

podlaga

  • 5 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1,25 dl olja
  • 1,25 dl vode
  • 3 žlice ruma
  • 160 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 40 g kokosove moke

krema

  • 1 liter ananasovega soka
  • 2 zavitka praška za vaniljev puding
  • 3 žlice sladkorja (po želji)
  • 2 žlici kokosove moke
  • 5 listov želatine
  • 2 žlici kokosovega likerja ali ruma
  • 4 dl sladke smetane
  • rezine ananasa iz pločevinke

Postopek

1

Beljake petih jajc ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjake zmešamo s kristalnim in vaniljinim sladkorjem ter dodamo olje, vodo in rum. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo s kokosovo moko previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Nazadnje vmešamo še sneg. Testo namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno pol ure.

2

Medtem pripravimo kremo. Prašek za vaniljev puding zmešamo s sladkorjem in malo soka. Zamešamo ga v vroč ananasov sok in zavremo. Namočeno in ožeto želatino vmešamo v nekoliko ohlajeno pudingovo zmes. Dodamo še kokosovo moko in liker (ali rum) in mešamo toliko časa, da se krema ohladi. Ohlajeno kremo razporedimo po biskvitni podlagi in kolač postavimo na hladno.

3

Sladko smetano čvrsto stepemo. Kolač vzamemo iz hladilnika, obložimo z rezinami ananasa in premažemo s smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.