© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Snežene kroglice

Snežene kroglice

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
B0035P 0122

Sestavine

  • 12 dag moke
  • 12 dag škroba
  • 30 dag sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 6 žlic mrzle vode
  • 3 zavitki vaniljevega sladkorja
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 2,5 dl jajčnega likerja
  • 2,5 dl smetane
  • svež ananas ali pločevinka vloženega
  • kokosova moka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 12 dag moke
  • 12 dag škroba
  • 30 dag sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 6 žlic mrzle vode
  • 3 zavitki vaniljevega sladkorja
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 2,5 dl jajčnega likerja
  • 2,5 dl smetane
  • svež ananas ali pločevinka vloženega
  • kokosova moka

Postopek

1

Beljak z vodo stepemo v trd sneg. Sladkor in vaniljev sladkor kakšno minuto stepamo z rumenjaki, nato pa mešanici dodamo moko, škrob in pecilni prašek. Dobro premešamo, na koncu pa vmešamo še sneg.

2

Maso namažemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo na 170 °C približno pol ure. Pečen biskvit ohladimo in ga razceframo na manjše koščke.

3

Koščke prelijemo z jajčnim likerjem in pustimo nekaj časa počivati. Smetano stepemo in jo vmešamo v biskvitno maso. Dodamo še na koščke narezan ananas in vse dobro premešamo.

4

Iz mase naredimo drobne kroglice, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.