Kaj boste skuhali danes?
Kakijev cheesecake
Ujemite te sladke sočne sadeže še v cheesecake
Kakijev cheesecake
Ujemite te sladke sočne sadeže še v cheesecake
Sestavine
testo
- 250 g moke
- 160 g masla za peko
- 90 g sladkorja v prahu
- ½ jajca
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1 limone
- 1 žlica ruma
nadev
- 5 jajc
- 160 g sladkorja
- 250 g pasirane skute
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 60 g praška za vaniljev puding
- 700 g vaniljevega kakija
Nikoli ne bi ugotovili, kaj manjka na jedilniku
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
testo
- 250 g moke
- 160 g masla za peko
- 90 g sladkorja v prahu
- ½ jajca
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1 limone
- 1 žlica ruma
nadev
- 5 jajc
- 160 g sladkorja
- 250 g pasirane skute
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 60 g praška za vaniljev puding
- 700 g vaniljevega kakija
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Model za pite premera 28 do 30 cm namažemo z maslom in obsujemo z moko. Iz sestavin zgnetemo testo, z njim obložimo dno in obod modla, obložimo s papirjem za peko in nasujemo fižol za slepo peko. Postavimo v pečico in pečemo 8 minut, da se speče do polovice.
Pripravimo nadev. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v čvrst sneg, vtepemo 80 g sladkorja, nato vmešamo še skuto.
V kozici zavremo 4 dl mleka z maslom in 80 g sladkorja. V skledici zmešamo prašek za puding, 1 dl hladnega mleka ter rumenjake in mešanico zakuhamo v vrelo mleko. Dobro prevremo in v vrelo zmes primešamo skutno maso.
Iz modla odstranimo papir s fižolom in z maso do polovice napolnimo model. Potresemo z olupljenim, na lističe narezanim kakijem, prekrijemo z drugo polovico mase in pečemo pri 180 °C približno pol ure. Pečeno pito ohladimo, potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi