
Sestavine
testo
- 200 g pšenične moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 80 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 130 g masla
nadev
- 400 g očiščenih kosmulj
- 1 zavitek prozornega tortnega preliva
- 2 žlici sladkorja
- 1,25 dl vode
- 1,25 dl belega vina
- malo limonovega soka
obloga
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 zavitek utrjevalca za smetano
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici limonovega soka
- kosmulje za oblogo
- pražene mandljeve rezinice za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
testo
- 200 g pšenične moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 80 g sladkorja v prahu
- 2 žlički vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 130 g masla
nadev
- 400 g očiščenih kosmulj
- 1 zavitek prozornega tortnega preliva
- 2 žlici sladkorja
- 1,25 dl vode
- 1,25 dl belega vina
- malo limonovega soka
obloga
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 zavitek utrjevalca za smetano
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 žlici limonovega soka
- kosmulje za oblogo
- pražene mandljeve rezinice za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180˚C. Moko s pecilnim praškom presejemo. Dodamo sladkor, vaniljev sladkor, jajce in maslo ter vse sestavine zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in damo na hladno. Kosmulje operemo, dodamo sladkor, limonov sok, vino in 1,25 dl vode ter hitro močno segrejemo; takoj stresemo na cedilo in sok prestrežemo.

Testo razvaljamo na pomokani delovni površini v kvadrat 30×30 cm in ga položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v prej ogreti pečici 20 minut. Pečeno testo takoj razrežemo na dva dela in ohladimo.
Po navodilu na zavitku pripravimo preliv za torte s prihranjenim kosmuljevim sokom (po potrebi dodamo vodo) in vmešamo kosmulje. Testen oblat enakomerno premažemo s kosmuljevo maso, pokrijemo z drugim oblatom, dobro stisnemo in pustimo, da se nadev strdi.

Sladki smetani dodamo utrjevalec in sladkor ter čvrsto stepemo. Dodamo še limonov sok. Površino rezine enakomerno premažemo s smetano, potresemo z mandlji in obložimo z razpolovljenimi kosmuljami. Ko se pecivo nekoliko ohladi, ga narežemo na primerne kose.
Nasvet
Namesto kosmulj lahko za to sladico uporabimo tudi grozdje.